Verkkouutiset

Saksan ulkoministeri Annalena Baerbock. LEHTIKUVA/LASSI LAPINTIE

Saksa lisää tukea Ukrainalle – ”Ukraina puolustaa rauhaa koko Euroopassa”

Saksan sotilaallinen apu Ukrainalle nousee kahdeksaan miljardiin euroon ensi vuonna.

– Tiedotusvälineiden ei pidä unohtaa Ukrainan vastahyökkäyksestä keskusteltaessa, että kyse ei ole jostakin abstraktista asiasta ja puhtaasta etenemisestä taistelukentällä, vaan Ukrainan halusta vapauttaa kansalaisensa venäläisten miehittäjien julmasta sorrosta, Saksan ulkoministeri Annalena Baerbock sanoi tiistaina ennen Naton ulkoministerien kokousta Brysselissä Ukrinformin mukaan.

– Uskon, että vaikka media on valitettavasti jokseenkin tottunut siihen, että Euroopan mantereella on käynnissä julma Venäjän hyökkäyssota, meidän on aina muistettava, että tässä ei ole kyse teoreettisista asioista, ei abstrakteista vastahyökkäyksistä vaan siitä tosiasiasta, että Ukrainan on annettava kaikille ihmisille, erityisesti Itä-Ukrainan ihmisille, mahdollisuus elää rauhassa ja vapaudessa ja ennen kaikkea vapauttaa heidät julmasta sorrosta, Baerbock kommentoi kysymystä siitä, voiko Ukraina käynnistää vastahyökkäyksen uudelleen kääntääkseen taistelukentän suunnan edukseen.

Ministeri korosti venäläisten miehittäjien Ukrainassa tekemiä lukuisia rikoksia ja julmuuksia miehitetyillä alueilla.

– Siksi ei ole kyse siitä, voiko Ukraina jotenkin edistyä sotilaallisesti, vaan ihmisten pelastamisesta, jotka ovat kokeneet pahimpia asioita tässä maailmassa yli 650 päivää, Baerbock sanoi.

Hän vakuutti, että Saksa ei vain jatka sotilaallisen tuen antamista Ukrainalle, vaan lisää sitä, mistä on osoituksena äskettäinen päätös kaksinkertaistaa Saksan sotilaallinen apu kahdeksaan miljardiin euroon ensi vuonna.

– Teemme selväksi, myös tässä Naton ulkoministerien kokouksessa, että turvallisuus ja rauha Ukrainassa ovat myös rauhan tae Euroopassa. Ja siksi Saksa yhdessä muiden kumppaneidemme kanssa jatkaa ja lisää tukea Ukrainalle, koska Ukraina puolustaa rauhaa ei vain kansansa puolesta, vaan myös rauhaa Euroopassa, Baerbock sanoi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)