Verkkouutiset

Ihmisiä rannalla auringossa Helsingin Eiranrannassa 27. toukokuuta 2024. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Säässä tapahtuu käänne ennen juhannusta

Helleraja voi jälleen rikkoutua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Säässä näyttää tapahtuvan käänne lämpimämpään ennen juhannusta, Foreca ennustaa.

Tällä viikolla sää on Suomessa ajankohtaan nähden melko viileää ja päivälämpötilat jäävät enimmäkseen 13–20 asteeseen. Sadekuuroja ja jatkuvia sateita tulee eri puolilla maata päivittäin, myös paikoittaiset ukkoset ovat mahdollisia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Viikonloppuna sää alkaa vähitellen lämmetä niin, että ennusteiden mukaan sunnuntaina lämpötila nousee jo laajemmin 20 asteen yläpuolelle, toteaa Forecan meteorologi Joanna Rinne blogissa.

Juhannusviikon ennuste on vielä hyvin epävarma. Rinteen mukaan näyttää kuitenkin siltä, että sää olisi lämpenemässä. Lämpenemisestä huolimatta ainakin juhannusviikon alkupuoli näyttää tällä hetkellä epävakaisena.

– Vaikka helleraja saatetaan ylittää viikon alkupuoliskolla paikallisesti, yli 25 asteen lukemia tuskin on alkuviikolla laajalla alueella, Rinne sanoo.

Juhannusaatto on tänä vuonna perjantaina 21. kesäkuuta ja juhannuspäivä lauantaina 22. kesäkuuta. Koska juhannukseen on vielä aikaa, tarkempia ennusteita joudutaan vielä odottamaan.

– Ennusteet tarkentuvat vasta ajan kuluessa. Todennäköisesti ensi viikon alussa ennusteissa alkaa muotoutua se, millainen suursäätila on Euroopan yllä juhannuksen aikaan. Paikallissääennusteiden tarkentumista saadaan odottaa vielä senkin jälkeen, Rinne toteaa.

LUE MYÖS:
Tältä näyttää juhannuksen sää

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)