Verkkouutiset

Liikennettä räntäsateessa Helsingissä 26. helmikuuta 2024. / LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Sää jatkuu lauhana, käänne ensi kuun lopulla

Kylmä ilmamassa voi vyöryä Suomen ylle maaliskuun puolivälin jälkeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sään ennustetaan jatkuvan keskimääräistä lauhempana maaliskuun puolivälin tienoille asti.

Kuun loppupuolella polaaripyörre voi aiheuttaa säätilaan kylmän käänteen.

– Kuukausiennuste näyttää, että ensin on ajankohtaan nähden lämmintä, mutta kylmä kyttää ennusteen lopussa, Forecan meteorologi Anna Latvala toteaa.

Kuukausiennuste on muuttunut viime aikoina vähäsateisempaan suuntaan. Korkeapaine vahvistuu ja aurinkoakin nähdään enemmän kuin tällä viikolla.

– Välillä on siis oikein keväisiä hetkiä, Latvala sanoo.

Pohjoista napa-aluetta kiertävä polaaripyörre pitää vahvana ollessaan kylmän ilman sisällään, mutta sen heikkeneminen tai hajoaminen mahdollistaa kylmän ilman pääsyn napa-alueelta etelämmäs. Pyörteen heikkenemisen vaikutukset näkyvät viiveellä.

– Yleensä tällaisessa tilanteessa kylmän sään todennäköisyys kasvaa. Sama näkyy tuoreessa kuukausiennusteessakin: maaliskuun lopulla Suomessa ja Skandinaviassa lämpötila laskee ajankohtaan nähden tavanomaiseksi tai tavanomaista kylmemmän puolelle. Vielä ei siis voi julistaa termistä kevättä alkaneeksi, vaikka maaliskuun alussa onkin melko lämmintä, Anna Latvala toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)