Verkkouutiset

Ruotsin puolustusvoimat valmistautuu Nato-jäsenyyteen. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Ruotsi saattaa lähettää joukkoja Baltian maihin

Ruotsin puolustusvoimat valmistautuu Nato-jäsenyyteen.

Vaikka kaikki Naton jäsenmaat eivät vielä ole ratifioineet Suomen ja Ruotsin jäsenhakemuksia, valmistautuu Ruotsin puolustusvoimat jo puolustusliiton jäsenyyteen. Asiasta uutisoi SVT. Naton jäsenenä Ruotsi saattaisi esimerkiksi osallistua Baltian maiden ilmavalvontaan ja lähettää ruotsalaisia maa- ja merijoukkoja Baltiaan tai Itä-Eurooppaan, puolustusvoimat toteaa Ruotsin hallitukselle laaditussa osaraportissa.

Puolustusvoimien lehdistösihteeri Therese Fagerstedt huomauttaa, että päätöksiä asiasta ei ole tehty. Suunnitteluprosessi etenee kuitenkin nopeasti, hän sanoo.

– Tämä on osaraportti. Olemme määritelleet joitakin kysymysasetteluja, mutta emme aina päätyneet lopullisiin johtopäätöksiin.

Raportissa korostetaan myös Ruotsin strategista merkitystä Natolle.

– Ruotsin maa-alueella tulee olemaan suuri merkitys Suomen ja Baltian maiden puolustukselle Natossa. Ruotsin Nato-jäsenyys muuttaa myös Pohjois-Norjan puolustuksen, Västerhavetin (Skagerrak, Kattegatt ja Öresund) meriyhteyksien hallitsemisen ja siten myös Itämeren hallinnan edellytyksiä, puolustusvoimien Nato-valmisteluja luotsaava kenraalimajuri Thomas Nilsson sanoo.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS