Verkkouutiset

Ruotsalaispoliitikot tutustuivat vierailunsa aikana muun muassa suomalaisiin varuskuntiin. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Ruotsalaispoliitikko hehkuttaa vierailua Suomeen – ”Historia on muovannut ratkaisuja”

Valtiopäivien puolustusvaliokunta tutustui Suomen puolustusvoimiin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsin valtiopäivien puolustusvaliokunta on kuluneen viikon aikana tehnyt useamman päivän vierailun Suomeen, ja nyt vasemmistopuolueen kansanedustaja Hanna Gunnarsson ylistää kokemusta viestipalvelu X:ssä. Gunnarssonin mukaan ruotsalaispoliitikot tutustuivat matkansa aikana muun muassa useisiin varuskuntiin, rajavartiolaitokseen ja Huoltovarmuuskeskukseen.

Gunnarsson kuvailee matkaa ”mahtavaksi”. Hän on jakanut viestipalvelun kuvan Uudenmaan prikaatista Tammisaaressa, jossa puolustusvaliokunnan jäsenet laskivat seppeleen jatkosodassa taistelleiden ruotsalaisten vapaaehtoisten muistomerkille.

– Opetuksia: Heidän työnsä asevelvollisten kanssa, joita on monikertaisesti enemmän kuin meillä, vaikka naisia on huomattavasti vähemmän. Aina kun matkustaa itään havaitsee, miten historia yhä elää ja on tärkeä ihmisten valinnoille ja ratkaisuille. Ja kuten aina: suomalainen pragmatismi, kansanedustaja tiivistää ajatuksiaan matkan annista.

Gunnarssonin viestiä on X:ssä kommentoinut muun muassa kenraalimajuri evp, Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun entinen rehtori Karlis Neretnieks.

– Juuri kuten sanot, historia on Suomessa läsnä ja tärkeä. Lisäksi, ja ehkä tärkeimpänä: siitä opetaan opiksi, Neretnieks kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)