Verkkouutiset

Hoitajia päivystysosastolla. LEHTIKUVA / LAURA UKKONEN

Riikka Purra: Kouvolan yöpäivystys voi säilyä, jos säästöjä ei synny

Valtiovarainministerin mukaan päätösten taustalla on julkisen talouden korjaaminen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps) kommentoi yöpäivystyksen lakkauttamista Kouvolassa toteamalla, että päätöstä on mahdollista vielä tarkastella uudelleen. Asiasta uutisoi muun muassa Kouvolan Sanomat.

Hallitus päätti huhtikuussa lopettaa yöpäivystyksen Kouvolassa, Iisalmessa, Jämsässä, Raahessa ja Varkaudessa. Purra toteaa nyt, että hallitus on valmis muuttamaan päätöksiään, jos ne eivät tuota toivottuja tuloksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Mikäli käy ilmi, että säästötoimenpiteet ja osaamisen ja henkilöstön riittävyyden kannalta tehtävät muutosesitykset eivät toteuta tavoitettaan, niin järkevä hallitus on niitä valmis uudelleen tarkastelemaan, Purra sanoo.

Purran mukaan hän on saanut tietoa päätöksen vaikutuksista sosiaali- ja terveysministeriöstä, mutta ei ole itse ollut päättämässä yöpäivystyksen lakkauttamisesta.

Kouvolan yöpäivystyksen lakkauttamisen on arvioitu tuovan 5,3 miljoonan euron säästöt, mutta Kymenlaakson hyvinvointialueen mukaan se aiheuttaisi jopa 8 miljoonan euron lisäkustannukset.

– Itselleni on kaikista tärkeintä se, että teemme järkeviä päätöksiä. Mikäli osoittautuu, että tämä ei sellainen ole, niin kyllä, minä ja perussuomalaiset olemme valmiit tarkastelemaan sitä uudelleen.

Purran mukaan valtiovarainministeriön prioriteetti on julkisen talouden korjaaminen.

– Olen valmis tarkastelemaan tämän päätöksen mielekkyyttä, mikäli käy ilmi, että siitä ei ole saatavissa säästöjä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)