Verkkouutiset

Rajavartiolaitoksen auto suljetulla Vaalimaan rajanylityspaikalla. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Riikka Purra ihmettelee rajan lain arvostelua: Miten muuten voisi torjua tätä hybridihyökkäystä?

Ministeri pitää lain vastustajien puheita kehämäisinä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra ihmettelee hallituksen rajan turvaamiseksi esittämän lainsäädännön arvostelua.

– Edelleen, kritiikki siitä, että esitys rikkoo voimassa olevia sopimuksia ja lainsäädäntöä ja on kansainvälisten velvoitteiden vastainen, on kehämäinen, Purra kirjoittaa X-palvelussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Purra jatkaa kysyen, millä muulla tavalla tällaista ”turvapaikanhakemiseksi välineellistettyä laitonta maahantuloa eli hybridihyökkäystä” voisi torjua.

Ministeri viittaa viikon takaiseen päivitykseensä samasta asiasta.

Purra kummasteli siinäkin ihmisoikeussopimuksiin ja muihin kansainvälisiin velvoitteisiin viittaamista.

– Mutta pointti juuri onkin, että voimassaolevat sopimukset, laki ja kv velvoitteet eivät mahdollista suojautumista hybridioperaatiolta, hän muistutti.

Yle kertoi tänään, että SDP:ssä on useita kansanedustajia, jotka suhtautuvat enemmän tai vähemmän kielteisesti lakiin. Lain säätäminen poikkeuslakina vaatii eduskunnassa viiden kuudesosan enemmistön.

Vihreiden ja vasemmistoliiton eduskuntaryhmien odotetaan äänestävän lakia vastaan. Mikäli kaikki kansanedustajat ovat äänestyksessä paikalla ja kaikki hallituspuolueiden edustajat, oppositiopuolue keskustan edustajat sekä kaksi yhden hengen eduskuntaryhmää kannattavat lakia, kaatuu laki silti, jos yhdeksän kansanedustajaa SDP:stä äänestää sitä vastaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)