Verkkouutiset

Rheinmetallin PzH 2000 -telahaupitsi. Wiki Commons CC BY-SA 2.0 de

Rheinmetall aloittaa tuotannon Ukrainassa ensi vuonna

TPz Fuchsin ja Lynxin tuotannon lisäksi Ukrainaan tuodaan länsikaluston huolto- ja korjauskykyä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ainakin saksalaiskonserni Rheinmetallissa uskotaan Ukrainan voittoon. Yhtiö alkaa pääjohtaja Armin Pappergerin mukaan valmistaa ensi vuonna Ukrainassa sekä panssaroituja TPz Fuchs -miehistönkuljetusajoneuvoja että Lynx-rynnäkköpanssarivaunuja. Hän odottaa sopimuksen Ukrainan kanssa syntyvän alkuvuodesta ja ensimmäisen Fuchsin valmistuvan siitä noin puolessa vuodessa ja ensimmäinen Lynxin noin vuodessa. Fuchsien sarjatuotanto alkaisi loppukesästä 2024 ja Lynxien seuraavana kesänä.

Papperger lisäsi, ettei Rheinmetall aio rakentaa Ukrainaan uusia tuotantolaitoksia, vaan varustella nykyisiä tuotantotiloja uudelleen. Hän uskoo, että yhteistyöllä niiden turvallisuus saadaan taattua. Hänen mukaansa Ukrainan tuotantolaitokset ovat olleet varsin hyvin suojattuja tähänkin asti.

Lokakuussa Berliinissä pidetyssä saksalaisukrainalaisessa bisnesfoorumissa Ukrainan puolustusteollisuuden osakeyhtiö Ukroboronprom ja Rheinmetall rekisteröivät yhteisyrityksen Rheinmetall UDI (Rheinmetall Ukrainian Defense Industry LLC). Siitä tiedottivat sekä Ukrainan pääministeri Denys Šmyhal että Saksan liittokansleri Olaf Scholz. Yhtiön pääpaikaksi tulee Kiova.

Rheinmetall UDI:n pitäisi auttaa tärkeimmän kaluston paikallisessa tuotannossa ja länsikaluston huolloissa ja korjauksissa. Ensimmäiseksi sen suunnitellaan aloittavan saksalaisen kaluston, mukaan lukien Krauss-Maffei Wegmannin Panzerhaubitze 2000 -telahaupitsien, korjaukset.

Rheinmetall on toistaiseksi Ukrainan suurin teollinen kumppani. Vuonna 2022 se sai uusia tilauksia 900 miljoonalla eurolla ja kuluvana vuonna volyymi kasvoi 2,5 miljardiin euroon. Papperger ennustaa suuntauksen jatkuvan ensi vuonna.

Vielä viime maaliskuussa hän puhui suunnitelmista rakentaa Ukrainaan taistelupanssarivaunujen tuotantolinja uusinta Panther KF51 -vaunumallia varten. Hän arvioi projektin hinnaksi noin 200 miljoonaa euroa ja tuotantovauhdiksi 400 vaunua vuodessa. Viimeisimmissä lausunnoissa Papperger on kuitenkin ollut vaitonainen tästä suunnitelmasta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)