Verkkouutiset

Israelilaishävittäjä Gazan kaistan yllä marraskuussa. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / MENAHEM KAHANA

Raskaita taisteluita Gazassa, Israelin hävittäjät iskivät Syyrian puolelle

Taistelut ovat jatkuneet Gazan kaistalla tulitauon päätyttyä.

Iranin vallankumouskaarti kertoo kahden sen upseerin kuolleen Syyriassa. Asiasta tiedotettiin sen jälkeen, kun israelilaishävittäjät tekivät iskun Damaskoksen lähettyvillä. Samaan aikaan taistelut ovat jatkuneet Gazassa tulitauon päätyttyä. Asiasta uutisoi Times of Israel.

Vallankumouskaartin mukaan Mohammad Ali Atai Shoorchehista ja Panah Taghizadehista tuli marttyyreita ollessaan neuvontatehtävissä Syyriassa. Iran syyttää iskuista ”sionisteja”.

Syyrian valtiollisen uutistoimiston mukaan Israelin iskut osuivat lukuisiin kohteisiin pääkaupunki Damaskoksen lähettyvillä. Anonyymin sotilaslähteen mukaan iskut tulivat Israelin hallitsemilta Golanin kukkuloilta.

Syrian Observatory for Human Rights -ajatuspajan mukaan ainakin osa iskuista kohdistui Damaskoksen eteläpuolella olevaan Sayyida Zeinabin lähiöön, jossa Syyrian asevoimat on väitetysti tehnyt yhteistyötä libanonilaisen terrorijärjestö Hizbollahin kanssa.

Paikallisten mukaan alueelle suuntasi iskujen jälkeen ambulansseja. Syyrian ilmapuolustus taas väittää ampuneensa suurimman osan ohjuksista alas, ja että iskuista aiheutui vain aineellisia vahinkoja.

Samaan aikaan raskaat taistelut ovat jatkuneet Gazan kaistan eteläosissa. Taistelun keskipisteenä on ollut Khan Yunisin kaupunki, jossa oleskelee Israelin tiedustelun mukaan lukuisia Hamasin johtohahmoja.

Aiemmin paikalliset raportoivat lentolehtisiä, jossa paikallisia kehotettiin jättämään kotinsa ja suuntaamaan kohti Egyptin rajalla sijaitsevaa Rafatin kaupunkia.

Israelin asevoimien mukaan sen joukkoja on tällä hetkellä Khan Yunisin lisäksi myös Gazan kaupungissa sekä Beit Lahiassa Pohjois-Gazassa.

Perjantaina Israelin asevoimat julkaisi kartan, jossa Gazan alue oli jaettu satoihin numeroituihin alueisiin. Karttaa tullaan käyttämään siviilien varoittamiseen ja evakuointien varmistamiseen. Israel kehottaakin gazalaisia tarkkailemaan puolustusvoimien tiedotteita ja valmistautumaan evakuointeihin sitä mukaa, kun sotilasoperaatio laajenee Etelä-Gazaan.

– Israelin puolustusvoimat suorittaa parhaillaan hallittuja ja tarkkoja evakuointeja, jotta Gazan asukkaat saadaan pois mahdollisilta taistelualueilta, puolustusvoimat kertoo tiedotteessaan.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)