Verkkouutiset

Katkojen aikana rantaradalla ei ole junaliikennettä Leppävaarasta länteen. LEHTIKUVA/EMMI KORHONEN

Rantaradan junaliikenteessä mittavia katkoja toukokuussa ja juhannuksen jälkeen

Kesällä rantaradan liikenne pysähtyy kokonaan viideksi viikoksi juhannuksen jälkeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Väyläviraston ratatyöt katkaisevat rantaradan junaliikenteen keväällä ja kesällä. HSL-junaliikenteessä on viikonloppukatkoja toukokuussa ja pidempi viiden viikon katko juhannuksen jälkeen 24.6.–28.7. Lisäksi junaliikenteessä on lyhyempiä yhden ja kahden vuorokauden katkoja syksyllä.

Katkoilla on vaikutuksia lähijunaliikenteeseen Leppävaarasta länteen Kauklahden, Kirkkonummen ja Siuntion suuntaan. Katkojen aikana junaliikennettä korvataan busseilla.

Väyläviraston Espoon kaupunkirata -hankkeen ratatyöt aiheuttavat keväällä, kesällä ja syksyllä katkoksia rantaradan junaliikenteeseen.

Keväällä rantaradalla on lyhyitä noin vuorokauden mittaisia liikennekatkoja, jotka jatkuvat syksyllä, jolloin on luvassa myös pidempiä viikonlopun mittaisia katkoja.

Kesällä rantaradan liikenne pysähtyy kokonaan viideksi viikoksi juhannuksen jälkeen 24.6. alkaen.

Katkojen aikana rantaradalla ei ole junaliikennettä Leppävaarasta länteen. Leppävaaran länsipuolen junaliikenne korvataan busseilla. E-, L-, ja Y-junat eivät liikennöi katkojen aikana. Katkot vaikuttavat myös rantaradan kaukojunaliikenteeseen.

Kevään katkot kestävät vuorokauden verran, ajoittuvat pääosin viikonlopuille ja sijoittuvat toukokuulle. Kesän katko alkaa juhannuksen jälkeisenä maanantaina 24.6. ja päättyy viisi viikkoa myöhemmin sunnuntaina 28.7.

Katkot jatkuvat syksyllä elokuussa ja ajoittuvat pääosin viikonlopuille. Syksyllä on vuorokauden ja kahden vuorokauden mittaisia katkoja.

Junaliikennettä korvataan busseilla

Katkojen aikana puuttuvaa junaliikennettä korvataan busseilla Leppävaaran länsipuolella.

Bussi 211E kulkee Leppävaaran ja Kauklahden välillä, bussi 211U kulkee Leppävaaran ja Kirkkonummen välillä ja bussi 211X kulkee Leppävaaran ja Siuntion välillä. Bussit 211E, 211U ja 211X pysähtyvät kaikilla väliasemilla tai niiden lähettyvillä.

Bussi 249Y kulkee kesän katkon aikana arkipäivien ruuhka-aikoina Leppävaaran, Espoon keskuksen ja Kirkkonummen sekä muutamien lähtöjen osalta myös Siuntion välillä.

Bussi 213X tarjoaa nopean yhteyden Turunväylää pitkin Helsingin keskustan, Koivuhovin, Tuomarilan ja Espoon keskuksen välillä.

Kevään katkojen junia korvaavat bussivuorot löytyvät jo Reittioppaasta. Kesän junia korvaavien bussivuorojen aikataulut päivittyvät Reittioppaaseen kevään aikana.

A-junilla tiheämpää liikennettä Helsingin ja Leppävaaran välillä

A-juna liikennöi katkojen aikana Helsingin ja Leppävaaran välillä. A-junien vuoroväli tihenee kesän katkon ajaksi 10 minuuttiin arkisin klo 6.00–21.30, lauantaisin klo 9.00–21.30 ja sunnuntaisin klo 10.00–21.30. Hiljaisempina aikoina, kuten myöhäisiltaisin, A-junat kulkevat 20–30 minuutin vuorovälillä.

Rantaradan katkojen aikana muu liikenne kulkee normaalisti. Esimerkiksi metroyhteys Espoosta Helsinkiin tarjoaa vaihtoehtoisen kulkuyhteyden. Tiheitä syöttöyhteyksiä metrolinjan varteen tarjoavat useat bussilinjat.

Kesän liikenteessä kannattaa kuitenkin ottaa huomioon Rautatieaseman remontti, joka katkaisee metroliikenteen Kampin ja Helsingin yliopiston asemien väliltä.

Hankkeella parannetaan junaliikenteen sujuvuutta

Espoon kaupunkirata hankkeessa rakennetaan kaksi lisäraidetta Leppävaaran ja Kauklahden välille.

Valmistuessaan kaupunkirata parantaa Kirkkonummen ja Espoon lähijunaliikenteen sekä Turun suunnan kaukojunaliikenteen täsmällisyyttä ja vähentää häiriötilanteita.

Lisäraiteiden rakentamisen lisäksi parannetaan Kilon, Keran, Kauniaisten, Koivuhovin, Tuomarilan sekä Kauklahden asema-alueita. Hanke on käynnistynyt keväällä 2021 ja töiden on tarkoitus valmistua vuonna 2028.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)