Verkkouutiset

Räjähdyksiä Gazan kaistalla myöhään lauantaina. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / JACK GUEZ

Raketteja ammuttu Israeliin, Hamasin komentaja surmattu iskussa

Kuollut komentaja suunnitteli terrori-iskuja Israeliin jo vuonna 2002.

Israel kertoo surmanneensa lokakuun 7. päivän iskujen suunnitteluun osallistuneen Hamasin komentajan. Samaan aikaan Hamas on ampunut Gazasta lukuisia raketteja kohti Tel Avivia. Asiasta uutisoi CNN.

Raketti-iskuista vastuussa oli Hamasin sotilaallinen siipi eli al-Qassam -prikaatit. Sen mukaan raketti-iskut olivat reaktio ”sionistien siviilien joukkomurhiin”. Israelin Iron Dome -onnistui kuitenkin lauantaina tuhoamaan useita raketteja Tel Avivin yllä.

Raketit ammuttiin Hamasin poliittisen osaston jäsenen Izzat al-Rishqin mukaan Gazan kaistan pohjoisosasta. Israelin puolustusvoimat on viime viikkoina toiminut aktiivisesti alueella.

Israel taas kertoo tappaneensa ilmaiskussa Hamasin Shejaiya-pataljoonan komentajan Wessam Farhatin. Farhatin väitetään suunitelleen lokakuussa Nahal Ozin kibbutsille sekä Israelin puolustusvoimien tukikohtaan tehdyt terrori-iskut.

Jälkimmäisessä iskussa kuoli kuusi Israelin puolustusvoimien sotilasta.

Farhat on ollut vastuussa myös vuonna 2002 Mechinat Atzmonaan kohdistuneesta terrori-iskusta sekä vuonna 2011 Nahal Ozin lähellä linja-autoon tehdystä iskusta. Hänestä tuli Shejayia-pataljoonan komentaja vuonna 2020.

– Sodan alusta lähtien Israelin puolustusvoimat ja tiedustelupalvelu ovat murentaneet Shejaiya-pataljoonan taistelukykyä eliminoimalla heidän komentajiaan ja iskemällä terrori-infrastruktuuriin ja asekätköihin, puolustusvoimien tiedotteessa todetaan.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)