Verkkouutiset

Venäjän pääkaupunki Moskova. PIXABAY

Pysäyttävä kuva paljastaa Vladimir Putinin suuren epäonnistumisen

Asiantuntijan mukaan diktaattori epäonnistui ensin talouden kehityksessä ja aloitti sitten sodan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tunnettu Venäjä-asiantuntija, Chicagon yliopiston professori Konstantin Sonin on julkaissut viestipalvelu X:ssä graafin, joka kuvastaa Venäjän taloustilanteen heikentymistä diktaattori Vladimir Putinin aikana.

Graafi esittää eri maiden bruttokansantuotteen suuruuden per asukas eri maissa 1990-luvun alusta nykypäivään. Yksi graafissa mukana olevista maista on Venäjä. Graafi on nähtävissä tämän jutun lopussa.

Venäjällä Vladimir Putinin pitkää valtakautta on perusteltu lupauksiin vakaudesta ja kansalaisten elintason noususta epävakaana pidetyn Boris Jeltsinin kauden (1991-1999) jälkeen. Soninin vertailu kuitenkin paljastuu, että Venäjä on jäänyt talouskehityksessä auttamattomasti jälkeen.

Monien asiantuntijoiden mukaan Kremlissä on Ukrainankin kohdalla pelätty sitä, millaisen kontrastin vaurastuva ja länteen päin kääntyvä Ukraina muodostaisi venäläisille lähialueilleen.

– Tämä graafi kertoo paljon. Siirtymän alussa 30 vuotta sitten venäläiset olivat rikkaampia kuin ihmiset kaikissa äskettäin markkinatalouteen siirtyneissä Itä- ja Pohjois-Euroopan maissa. Nyt he ovat keskimäärin köyhempiä kuin kaikki, Sonin toteaa.

Hänen mukaansa tähän on kaksi suurta syytä.

– Ensinnäkin 1990-luvun (talous)kriisin syvyys ja toiseksi – mikä ei ole vähemmän tärkeää, epäonnistuminen talouskasvussa vuoden 2009 jälkeen. Putin epäonnistui ensin maan talouden kehityksessä ja aloitti sitten sodan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)