Verkkouutiset

Puolustusministeriö Kasarmitorilla Helsingissä. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Ministeriö selvittää ulkomaalaisten kiinteistöomistuksen lisärajoituksia

Puolustusministerin mukaan tarve johtuu Euroopan turvallisuustilanteesta.

Puolustusministeriö on asettanut uuden hankkeen selvittämään venäläisten kiinteistökauppojen lisärajoitustarpeita. Selvitysryhmä tarkastelee myös täyskieltoa ja rajoitustoimenpiteiden muita vaatimuksia sekä niiden seurannaisvaikutuksia.

Lisäksi hanke selvittää muita mahdollisia vaihtoehtoja EU/ETA-alueen ulkopuolisen kiinteistöomistuksen valvonnan kehittämiseksi.

– Euroopan turvallisuustilanteen jatkuessa jännitteisenä on tarve aiempaakin tarkemmalle arvioinnille EU/ETA-alueen ulkopuolisesta kiinteistöomistuksesta ja sen mahdollisesta rajoittamisesta Suomessa, toteaa puolustusministeri Antti Kaikkonen tiedotteessa.

Selvitysryhmän toimikausi on 7.11.2022-28.2.2023. Hanke toteutetaan kahdessa osassa siten, että selvitys venäläisten kiinteistökaupan rajoittamisesta, kuten täyskiellosta, annetaan viimeistään maanantaina 19.12.2022.

Toinen selvitys muista kiinteistökaupan valvonnan mahdollisista lisäkehittämiskohteista annetaan viimeistään tiistaina 28.2.2023. Selvitysten jälkeen käynnistetään erilliset lainsäädäntöhankkeet, mikäli hallituksen esitysten valmistelu nähdään tarpeelliseksi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS