Verkkouutiset

Puolan presidentti Andrzej Duda YK:n yleiskokouksessa tiistaina. AFP/LEHTIKUVA/ED JONES

Puolan presidentti: Venäjän tappio on ainoa rauhan tae

Andrzej Duda kehottaa Ukrainan tukijoita pysymään järkkymättöminä.

– Kyse on sen varmistamisesta, että Venäjä ei voi laillisesti siirtää väkisin rajoja Euroopassa, Puolan presidentti Andrzej Duda sanoi CNN:lle New Yorkissa YK:n kokouksen yhteydessä.

– Tämä on rauhan tae tulevaisuudessa, myös Yhdysvalloille. Ei ole kompromissiratkaisua, Duda totesi.

– Venäjä voidaan pysäyttää vain, jos se voitetaan. Ja se voitetaan, kun Ukraina työntää Venäjän armeijan miehitetyiltä alueilta Yhdysvaltojen avulla, lännen avulla, ja kun se saa takaisin hallintaansa sen kansainvälisesti tunnustetut rajat. Vasta sitten voimme sanoa, että Venäjän imperialismi todella kukistettiin, Duda sanoi.

Puola on ollut Ukrainan läheinen liittolainen Venäjän hyökkäyksestä lähtien. Puola otti vastaan yli miljoona ukrainalaista pakolaista ja on edelläkävijä kehottaessaan Nato-kumppaneita lähettämään lisää sotilastarvikkeita Kiovaan.

Puolasta tuli keväällä ensimmäinen Nato-maa, joka lähetti hävittäjiä Ukrainaan, kuukausia ennen Yhdysvaltoja, joka vasta viime kuussa suostui hyväksymään F-16-hävittäjälentokoneiden antamisen Ukrainalle.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)