Verkkouutiset

Suomen puolustusvoimien taistelupanssarivaunu Leopard 2A6. LEHTIKUVA/JUSSI PARTANEN

Puolalta kunnostettuja Leopard-vaunuja Ukrainalle

Leopard 2A4 -panssarivaunut korjattiin ennätysajassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kaksi ensimmäistä taistelussa vaurioitunutta Leopard 2 -panssarivaunua on korjattu Puolan puolustuslaitoksella Bumar-Labedylla Gliwicessä ja lähetetty Ukrainaan, Polish Armaments Groupin tiedottaja Beata Perkowska sanoi Ukrinformille.

Hänen mukaansa Puolan Ukrainalle antamien Leopard 2 -vaunujen lisäksi myös kaikkia Leopard-panssarivaunuja, jotka Kiova sai kansainväliseltä koalitiolta, korjataan Gliwicessä.

Yhtiön mukaan Leopard 2A4 -panssarivaunut korjattiin ”ennätysajassa – lähes kahdessa kuukaudessa” ja luovutettiin Ukrainalle 29. syyskuuta. Panssarivaunut palautettiin täyteen taisteluvalmiuteen ja ne läpäisivät korjauksen jälkeiset testit harjoituskentällä.

Yhtiö kertoi korjaavansa parhaillaan muita Leopardeja Ukrainan armeijan tarpeisiin.

Puola aloitti niin kutsutun panssariliittouman luomisen Leopard 2 -panssarivaunujen toimittamiseksi Ukrainaan. Osana tätä liittoumaa Puola antoi 14 Leopard 2 -panssarivaunua Ukrainalle.

Yhteensä Ukraina sai yli 60 tämäntyyppistä vaunua kansainvälisiltä kumppaneilta. Varsova on antanut Ukrainalle myös 250 T-72- ja PT-91-panssarivaunua.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)