Verkkouutiset

Ukrainalaiset palomiehet sammuttavat ohjusiskun aiheuttamaa tulipaloa Kiovan alueella. AFP / LEHTIKUVA / HANDOUT

Propagandistille lyötiin luu kurkkuun Venäjän televisiossa – ”pommittaminen on rikollista”

Venäjä on tehnyt mittavia ohjusiskuja eri puolille Ukrainaa viime viikkoina.

Venäjän valtiollisen Rossija 1 -kanavan lähetyksessä koettiin äskettäin harvinainen tilanne, kun eräs panelisteista kyllästyi Kremlin propagandistina tunnetun juontajan Vladimir Solovjovin uhkauksiin pyyhkiä Ukrainan Kiova ja Harkova maan päältä.

Solovjov puhui uhmakkaasti Ukrainan sodan tapahtumista maan koillisosassa Harkovan alueella, jossa Ukraina aloitti aikaisemmin syksyllä hyvin edenneen vastahyökkäyksensä. Ukraina on vallannut suurimman osan Harkovan alueesta vastahyökkäyksellään.

Solovjovin mielestä Moskovan pitäisi ysinkertaisesti todeta, että jos ”te tulitatte meitä tykistöllä, niin Harkova tuhotaan, pyyhitään pois maan päältä. Kiova tuhotaan”.

Venäläissyntyinen entinen israelilainen poliitikko Yaakov Kedmi ilmoitti keskustelussa olevansa Solovjovin kanssa eri mieltä.

– Näitä sanoja, ”pyyhkiä Kiova ja Harkova maan pinnalta”, ei pidä lausua varsinkaan Venäjällä, Kedmi sanoi.

– Se on säädytöntä, se ei ole rakentavaa. On rikollista pommittaa rauhallisia kaupunkeja.

Kedmi korosti, että historiassa ei ole ollut sotia, joissa rauhanomaisten kaupunkien ja siviiliväestön pommitukset olisivat johtaneet minkäänlaisiin tuloksiin taistelukentällä.

Solovjov jäi hetkeksi sanattomaksi kuunnellessaan kiihkeää ryöpytystä. Pienen tauon jälkeen hän jatkoi kuitenkin tutuksi tullutta uhmakasta kielenkäyttöään.

Venäjä on tehnyt mittavia ohjusiskuja eri puolille Ukrainaa viime viikkoina. Valtaosa iskuista on kohdistunut Ukrainan energiainfrastruktuuriin ja muuhun kriittiseen siviili-infrastruktuuriin. Iskut ovat vaatineet myös lukuisia siviiliuhreja.

Venäjä pyrkii käyttämään talvea ja kylmenevää säätä aseena katkaisemalla ukrainalaisilta sähkön-, lämmön- ja vedenjakelun.

Venäjän hyökkäyksillä ei ole ollut toistaiseksi Moskovan toivomaa vaikutusta Ukrainan kansaan, jonka taistelutahto näyttää lisääntyneen.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS