Verkkouutiset

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö. / LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

Presidentti Sauli Niinistö HS:lle: Turkin lausunto ei muuta Suomen pyrkimistä Ruotsin kanssa

Tasavallan presidentin mukaan Turkkiin otettiin yhteyttä Recep Tayyip Erdoganin kommenttien jälkeen.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoo Suomen olleen välittömästi yhteydessä Turkkiin presidentti Recep Tayyip Erdoganin tuoreimpien Nato-lausuntojen jälkeen.

Erdogan totesi sunnuntai-iltana, että hän voisi suhtautua myönteisemmin Suomen jäsenhakemuksen ratifiointiin ilman Ruotsia.

Presidentti Niinistö huomauttaa Helsingin Sanomille, että Erdoganin puheissa oli paljon epämääräisyyttä ja ehdollisuutta. Turkin kanta on myös kehittynyt ajan myötä.

– Nämä kommentit edustavat Turkin muuntuvan retoriikan kehittymistä, ja se arvo niillä tässä vaiheessa on. Jotenka me pysymme linjallamme, Sauli Niinistö toteaa.

Hänen mukaansa lausunto ei muuta Suomen kantaa siitä, että Natoon pyritään yhdessä Ruotsin kanssa. Tälle on perusteita myös sotilaallisessa mielessä.

– Olen useassa yhteydessä todennut, että yhdessä Ruotsin kanssa liikkumisessa ei ole kyse vain siitä, että meillä on siinä kiva kaveri. Vaan minun ajatuksissani osa siitä hyödystä, jonka Suomi saa Naton jäsenenä tulee sitä kautta, että myös Ruotsi on Naton jäsenenä. Osa, ei mikään määräävä osa, mutta kuitenkin huomioitava osa, tasavallan presidentti sanoo.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS