Verkkouutiset

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi vierailemassa vapautetussa Izjumissa viime keskiviikkona. (Photo by UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE/AFP/LEHTIKUVA)

Presidentti: Harkovan alueelta löydetty yli kymmenen kidutuskammiota

Volodymyr Zelenskyin mukaan kaikkien hirmutekoihin syyllistyneiden henkilöllisyydet selvitetään.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyin mukaan Harkovan vapautetuilta alueilta on löydetty jo yli kymmenen kidutuskammiota eri kaupungeista ja kylistä.

– Kun miehittäjät pakenivat, he hylkäsivät kidutuslaitteet. Jopa Kozacha Lopanin rautatieasemalta löytyi kidutushuoneita ja välineitä sähköiskukidutusta varten. Tämä on vain rautatieasema. Kidutus oli yleinen käytäntö miehitetyllä alueella. Näin natsit tekivät. Näin tekevät ”rustistit”. Ja he joutuvat vastuuseen sekä taistelukentällä että oikeussaleissa, presidentti sanoi lauantai-iltaisessa puheessaan raportoi Ukrinform.

Zelenskyin mukaan kaikkien hirmutekoihin syyllistyneiden henkilöllisyydet selvitetään.

Presidentti totesi myös, että kaivaustyöt Izjumista löydetyssä joukkohaudassa jatkuvat, ruumiita tutkitaan ja etsitään uusia todisteita kidutuksesta.

Zelenskyin mukaan tähän mennessä Izjumista on löydetty 450 vainajaa.

– Mutta siellä on edelleen erillisiä hautoja, joihin on haudattu monia kidutettuja ihmisiä – kokonaisia perheitä, hän sanoi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS