Verkkouutiset

Donald Trumpin viime viikolla listattu mediayhtiö teki viime vuonna tappiota. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / OLIVIER DOULIERY

Pörssilistaus kasvatti Donald Trumpin varallisuutta miljardeilla, yhtiö tekee jättitappiota

Viime viikolla pörssiin listattu mediayhtiö on tunnettu sosiaalisen median alusta Truth Socialista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin perustaman mediayhtiö Trump Media & Technology Groupin (TMTG) liikevaihto oli viime vuoden viimeisellä neljänneksellä alle miljoona dollaria, uutisoi talouslehti Financial Times.

Yhtiön koko viime vuoden liikevaihto oli noin 4,1 miljoonaa dollaria ja se teki 58,2 miljoonan dollarin nettotappion. Vuonna 2022 yhtiö teki 50,5 miljoonan dollarin nettotappion.

Trump Media & Technology Group listattiin viime viikolla New Yorkin Nasdaq-pörssiin. Yhtiö fuusioitui yritysostoja hallinnoivan Digital World Acquisition Corp. -yhtiön kanssa, joka on julkisesti noteerattu, mutta jolla ei ole vakituista liiketoimintaa.

Mediayhtiö on tunnettu sosiaalisen median alusta Truth Socialista.

Listautuminen kasvatti Yhdysvaltain entisen presidentin varallisuutta paperilla miljardeilla dollareilla.

Tulostiedot korostavat, ettei yhtiön markkina-arvo ole linjassa sen liiketoiminnan nykyisen kannattavuuden kanssa. Yhtiön valuaatioksi arvioitiin eräässä vaiheessa jopa 14 miljardia dollaria.

Tulosjulkistuksen jälkeen yhtiön osake laski New Yorkissa yli 20 prosenttia.

Bloombergin mukaan maanantain osakelaskun jälkeen TMTG:n markkina-arvo putoaa alle seitsemään miljardiin dollariin. FT uutisoi, että Trumpin omistusosuuden arvo yhtiöstä on osakelaskun jälkeen noin neljä miljardia dollaria. Trump omistaa uuden yhtiön osakkeista lähes 60 prosenttia.

Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissiolle tehdyn hakemuksen mukaan yhtiön kaikki tulot tulevat mainonnasta Truth Socialissa, joka lanseerattiin helmikuussa 2022.

TMTG:n tilintarkastaja varoitti 25. maaliskuuta päivätyssä raportissa, että yhtiön liiketappiot ”herättävät huomattavia epäilyksiä sen kyvystä jatkaa toimintaansa”.

Financial Timesin mukaan Trump ja muut TMTG:n sisäpiiriläiset eivät saa myydä osakkeitaan kuuteen kuukauteen, mikä vähentää spekulaatioita, että entinen presidentti voisi hyödyntää omistustaan varojen keräämiseen laajojen juridisten vastuiden kattamiseksi.

Helmikuun puolivälissä Truth Social ilmoitti, että sillä oli 9 miljoonaa rekisteröitymistä. Aktiivisten käyttäjien määrää tai käyttäjää kohti saatuja tuloja ei kuitenkaan julkistettu.

Esimerkiksi sosiaalisen median alusta X:llä on ilmoitettu olevan noin 550 miljoonaa aktiivista käyttäjää kuukausittain ja 245 aktiivista käyttäjää päivittäin.

TMTG on viestinyt uskovansa, että käyttäjää kohti saatujen keskimääräisten tulojen, mainonnan näyttökertojen tai hinnoittelutietojen julkaisu voisi ”kääntää sen huomion strategisesta arvioinnista sen liiketoiminnan edistymisen ja kasvun suhteen”. Yhtiö väläytti, että se ei ehkä koskaan toimita näitä numeroita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)