Verkkouutiset

Poliisi tarkasti avien kanssa työmaita. LEHTIKUVA / ANNI SAVOLAINEN

Poliisi tarkasti 270 räjäytystyömaata – 20 huomautusta

Valvontaviikolla kiinnitettiin huomiota räjähteiden turvalliseen säilyttämiseen ja käyttöön työmailla.

Poliisi tarkasti valtakunnallisen räjäytystyömaiden valvontaviikon aikana yhteensä 270 räjäytystyömaata. Tarkastuksia tehtiin yhteistyössä aluehallintovirastojen kanssa.

Valvontaviikon tarkoituksena oli riskianalyysiin perustuen tarkastaa räjäytystyömaita ja kiinnittää huomiota erityisesti räjähteiden turvalliseen säilyttämiseen ja käyttöön työmailla. Poliisi tarkasti samalla panostajien pätevyyskirjoja.

Asutulla alueella tapahtuvissa räjäytystöissä tarkastettiin, että määräysten mukaiset vaatimukset täyttyvät. Valvonnassa tarkastettiin työmaan turvallisuussuunnitelma, räjäytyssuunnitelma ja tarvittaessa työmaasuunnitelma. Valvonnassa varmistettiin panostajien pätevyysasiakirjat ja niiden voimassaolo.

Huomautuksia annettiin tiedotteen mukaan 20 (viime vuonna 22 kpl) ja toimenpiteisiin johtavia ilmoituksia laadittiin kolme (viime vuonna 1 kpl). Poliisi käytti tarkastuksiin työaikaa yli 700 tuntia 4.-10. syyskuuta.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)