Verkkouutiset

Ambulansseja liikenteeltä katkaistulla Kuutostiellä Kouvolassa. LEHTIKUVA / SASU MÄKINEN

Poliisi-kansanedustaja nuorten tragediasta: Riskikuljettajat pitää tunnistaa

Marko Kilven mukaan ratkaisevin paikka on ratin ja penkin välissä.

Poliisitaustainen kansanedustaja Marko Kilpi (kok.) kommentoi Savonlinnan onnettomuuden syitä. Hän viittaa vastaavanlaiseen onnettomuuteen, joka tapahtui Kuopiossa vuonna 2002.

– Katsastamaton, huonokuntoinen, sileärenkainen auto törmäsi kaupunkialueella kovalla nopeudella puuhun. Kuljettajalla runsaasti entisyyttä liikennerikoksissa ja ajohetkellä vahvasti päihtynyt. Kolme nuorta kuoli ja yksi loukkaantui vakavasti, Kilpi kirjoittaa Facebookissa Kuopion onnettomuudesta.

Kolme nuorta kuoli ja yksi loukkaantui vakavasti viime lauantaina Savonlinnassa sattuneessa onnettomuudessa. Kansanedustajan mukaan kymmenen vuotta sitten Kuopiossa sattuneessa onnettomuudessa on paljon samaa.

– Tämä ilmiö istuu todella tiukassa, kuten taas huomataan, mutta kyllä sille on jotakin tehtävissä. Meidän pitää pystyä tunnistamaan paremmin riskikuljettajat ja lisättävä sitä tehokkainta ennalta estävää tekijää, eli kiinnijäämisriskiä.

Myös Savonlinnan onnettomuudessa kuljettajalla oli paljon aiempia liikennerikoksia takana.

– Aukottomaksi ei tätäkään tilannetta saada, mutta paljon tekemätöntä työtä. Ratkaisevin paikka on tietysti ratin ja penkin välissä, miten sinne vaikutetaan. Siihen voi vaikuttaa monella tapaa.

– Esimerkiksi kyytiläisten ei tarvitse sellaiseen kohtaloon alistua, jossa heidän elämällään pelataan täysin syyttä suotta, Kilpi kirjoittaa.

Kansanedustajan mukaan ennaltaehkäisevä toiminta pitää aloittaa jo synnytysosastolta.

– Sitten kun ihminen pääsee rattiin ja päättämään muiden elämästä, pitää olla sellaiset eväät, ettei muiden tarvitse olla jatkuvasti vahtimassa ja neuvomassa, että miten sitä elämää eletään. Sitten tulee vasta viranomaiset, mutta yhteispelillä tämä kyllä hoituisi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS