Verkkouutiset

Keskusrikospoliisin rakennus Vantaalla. LEHTIKUVA / SARI GUSTAFSSON

Poliisi epäilee: Kelan etuuksia käytetty väärin yli 100000 euron edestä

Näin laajat etuuksien väärinkäytökset ovat harvinaisia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kelan etuuksia epäillään huijatun törkeässä petossarjassa, joka on ajoittunut vuosille 2022–2023. Kela kertoo asiasta tiedotteessa.

Poliisin esitutkinnan mukaan pääepäilty oli hankkinut pääkaupunkiseudulla hallintaansa kymmeniä vuokra-asuntoja, joita hän oli vuokrannut eteenpäin. Asunnoissa on ollut kirjoilla henkilöitä, jotka ovat saaneet Kelalta asumistukea ja toimeentulotukea asumismenoihin.

Kelalta etuuksia saaneet asukkaat olivat luovuttaneet asuntoja pääepäillyn haltuun korvausta vastaan, ja pääepäilty oli vuokrannut asuntoja edelleen käteismaksua vastaan.

Esitutkinnan perusteella edelleenvuokrattuja asuntoja on ollut ainakin 25. Rikosvahingon epäillään olevan yli 100 000 euroa. Kela sai tiedon tapauksesta keskusrikospoliisilta.

Näin laajat Kelan etuuksien väärinkäytökset ovat harvinaisia. Kela on esittänyt poliisille rikos- ja vahingonkorvausoikeudelliset vaatimuksensa mahdollista tulevaa oikeudenkäyntiä varten.

Kyseinen tapaus, kuten kaikki sosiaaliturvan väärinkäyttö, on sekä Kelan että yhteiskunnan näkökulmasta tuomittavaa. Kela tekee laajaa yhteistyötä ja vaihtaa tietoja viranomaisten kanssa harmaan talouden ja väärinkäytösten ehkäisemiseksi niin laajasti kuin lainsäädäntö tällä hetkellä mahdollistaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)