Verkkouutiset

Poliisi käyttää nopeustutka, kuvattuna Lounais-Suomen poliisilaitoksen kuvituskuvatapahtumassa Turussa 7. lokakuuta 2022. LEHTIKUVA / ANNI SAVOLAINEN

Poliisi aloittaa nopeuksien tehovalvonnan

Valvonnan painopiste on kovissa ylinopeuksissa.

Poliisi valvoo kovia ylinopeuksia perjantain 9. kesäkuuta ja sunnuntain 11. kesäkuuta välisenä aikana valtakunnallisesti erityisesti pääteillä. Valvonnan painopiste on kovissa nopeuksissa pääteillä, mutta nopeus- ja muuta liikennevalvontaa ei ole unohdettu myöskään taajamissa.

Valvontaa toteutetaan vuorokauden ympäri myös öisin kaikilla käytettävissä olevilla valvontakeinoilla ja -resursseilla. Poliisin nopeusvalvonnan painopiste on tällä kertaa kovissa ylinopeuksissa.

– Noin kolmasosaan kuolemaan johtavista tieliikenneonnettomuuksista liittyy liian suuri tai väärä tilannenopeus. Suuremmissa nopeuksissa tapahtuvat onnettomuudet aiheuttavat paljon enemmän vahinkoa kuin alhaisemmassa nopeudessa tapahtuvat onnettomuudet. Suuret ajonopeudet ovat yksi erityisesti nuorten mieskuljettajien riskialttiin ajotavan piirteistä, toteaa poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta tiedotteessa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)