Verkkouutiset

Kim Jong-un äänestämässä. KCNA VIA KNS / AFP) / LEHTIKUVA

Pohjois-Korean vaaleissa iso yllätys: Kim Jong-unin puolue ei saanut 100 prosenttia äänistä

Asiantuntijan mukaan erimielisyyden tunnustaminen on poikkeuksellista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Koreassa on koettu The Timesin mukaan poliittinen maanjäristys, koska diktaattori Kim Jong-unin johtama Korean työväenpuolue ei saanut sataa prosenttia äänistä. Näin ei ole käynyt sitten vuoden 1950.

Pohjois-Koreassa pidettiin viikonloppuna kunta- ja aluevaalit. Niissä äänestäjä pudottaa työväenpuolueen ehdokkaita tukevan lipun vihreään laatikkoon. Puolueen listaa vastustava ääni pudotetaan punaiseen laatikkoon. Vaalisalaisuutta ei ole.

Punaiseen laatikkoon ei tavallisesti ole pudonnut yhtäkään äänestyslippua, mutta näissä vaaleissa kävi toisin. Asia myös tunnustettiin valtion uutistoimiston taholta.

– Äänestykseen osallistuneista äänestäjistä 99,91 prosenttia äänesti maakuntien edustajaehdokkaiden puolesta ja 0,09 prosenttia äänesti heitä vastaan, uutisoi Pohjois-Korean valtiollinen uutistoimisto KCNA.

Pohjois-Koreassa vaalit eivät ole demokraattiset ja rehelliset. Asiantuntijoiden mukaan ennenkuulumatonta on kuitenkin se, että valtio tunnustaa minkäänlaisen erimielisyyden maan sisällä ja työväenpuolueen vastustamisen.

– He yrittävät osoittaa, että erimielisyys on siedettävää, ja että tämä on enemmänkin autoritaarinen kuin totalitaarinen valtio, pohtii Soulin yliopiston Pohjois-Korean historiaan keskittynyt tutkija Fjodor Tertitskin The Timesille.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)