Verkkouutiset

Pentagon Arlingtonissa Yhdysvalloissa. LEHTIKUVA / AFP / STAFF

Pohjois-Korea on nousemassa Venäjän johtavaksi asetoimittajaksi

Pentagonin mukaan Pohjois-Korea jatkaa asetoimituksia Venäjälle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain Pentagon arvioi, että Pohjois-Korea jatkaa aseiden toimittamista Venäjälle, puolustusministeriön tiedottaja Sabrina Singh sanoi The Kyiv Independentin mukaan.

Pohjois-Korea on muotoutumassa Venäjän johtavaksi asetoimittajaksi, ja sen kerrotaan toimittaneen Moskovalle laajoja sotilaspaketteja, mukaan lukien ballistisia ohjuksia ja yli kolme miljoonaa tykistöammunta.

– Arvioimme, että kumppanuus jatkaa kukoistamista, ja että Pohjois-Korea jatkaa Venäjän tukemista. Näemme edelleen Venäjän tavoittlevan kumppaneita, kuten Pohjois-Koreaa ja Irania saadakseen edelleen tukea Ukrainan sotaan, Singh sanoi.

Harkovan alueen syyttäjänviraston päällikkö Oleksandr Filtshakov sanoi 14. maaliskuuta, että Venäjä on käyttänyt lähes 50 Pohjois-Korean ohjusta iskuissa Ukrainaan täysimittaisen hyökkäyksen alusta lähtien.

Yksi ensimmäisistä tapauksista, joissa Venäjä käytti Pohjois-Korean ballistisia ohjuksia, kirjattiin 30. joulukuuta 2023 Zaporižžjaan tehdyn iskun aikana.

Myöhemmin Venäjän Pohjois-Korean ohjusten käyttö vahvistettiin virallisesti Harkovaan 2. tammikuuta tehdyssä iskussa. Paikallisen syyttäjän mukaan tutkitaan parhaillaan kahta muuta tapausta Pohjois-Korean ohjusten laukaisua Harkovan alueelle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)