Verkkouutiset

Venäjän ja Pohjois-Korean diktaattorit Vladimir Putin ja Kim Jong-un. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / VLADIMIR SMIRNOV

Pohjois-Korea lähettänyt Venäjälle yli tuhat konttia ammuksia

Yhdysvaltain satelliittikuvien vahvistaman raportin mukaan Pohjois-Korea on toimittanut Venäjälle sotatarvikkeita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yhdysvaltain Nato-suurlähettiläs Julianne Smithin mukaan Yhdysvalloilla on uutta tietoa siitä, että Pohjois-Korea on toimittanut hiljattain lisää aseita Venäjälle käytettäväksi sodassa Ukrainaa vastaan, uutisoi Ukrinform.

Hän lisäsi, että Yhdysvallat oli saanut satelliittikuvia, joista näkyy näiden konttien kuljetus Pohjois-Koreasta Venäjälle rahtialuksilla.

– Tuomitsemme Pohjois-Korean siitä, että se on toimittanut Venäjälle näitä sotavarusteita, joita käytetään hyökkäämään Ukrainan kaupunkeihin ja tappamaan ukrainalaisia siviilejä ja edistämään Venäjän laitonta sotaa, sanoi Valkoisen talon kansallisen turvallisuusneuvoston koordinaattori John Kirby.

– Tuesta vastineeksi arvioimme, että Pjongjang hakee sotilaallista apua Venäjältä, mukaan lukien hävittäjälentokoneita, maasta-ilmaan-ohjuksia, panssaroituja ajoneuvoja, ballististen ohjusten tuotantolaitteita, muita materiaaleja ja kehittyneitä tekniikoita, hän lisäsi.

Yhdysvallat sanoo seuraavansa edelleen kehitystä ja havaitsee kaikki Pjongjangin yritykset toimittaa aseita Venäjälle.

Ukrainan puolustusvoimien pääesikunnan mukaan Venäjän joukot ovat joutuneet käyttämään Pohjois-Koreasta toimitettuja heikkolaatuisia tykistö- ja kranaatinheitinammuksia omien ammusten vähäisten varastojen vuoksi. Nämä ammukset laukeavat joskus aikaisin venäläisten tykistöjärjestelmien ja kranaatinheittimien putkissa, Ukrainan armeija sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)