Verkkouutiset

Pohjois-Korean valtion julkaisema kuva maan johtaja Kim Jong-unista seuraamassa ohjuskoetta. AFP / LEHTIKUVA / STR

Näin Pohjois-Korea on jatkanut eristäytymistä

Maa on rakentanut uusia raja-aitoja Kiinan vastaiselle rajalleen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korea ei ole lopettanut koronaviruspandemian aikana aloittamaansa täyttä eristäytymistä ulkomaailmasta.

Maa on kiihdyttänyt eristäytymispolitiikkaansa laajentamalla kulkuesteitä Kiinan vastaisella rajallaan, kertoo The Wall Street Journal.

Myöskään Pohjois-Korean kaupankäynti Kiinan kanssa ei ole noussut koronapandemian ajoista. Maa reagoi koronaan sulkemalla kaikki rajansa ja pysäyttämällä kaupankäynnin lähes täysin.

Nyt rakennetut uudet raja-aidat ja piikkilankaesteet on pystytetty alueille, joita salakuljettajat ovat käyttäneet kulkeakseen Pohjois-Korean puolelle ennen pandemiaa.

Myös maasta paenneet ovat käyttäneet nyt aidattuja reittejä päästäkseen Kiinan puolelle. Myös Kiina on rakentanut raja-aitoja pakenijoiden pysäyttämiseksi.

Salakuljettajien kautta Pohjois-Koreaan kuljetettiin myös ruokaa. Rajasulku ja Kiinan kanssa käytävän kaupankäynnin pysähtyminen ovat pahentaneet entisestään Pohjois-Korean nälänhätää.

Korona-aikana maasta karkotetuille kansainvälisille avustusjärjestöille ei ole annettu lupaa toimia maassa. YK.n arvion mukaan 46 prosenttia Pohjois-Korean asukkaista kärsii nälästä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)