Verkkouutiset

Pohjois-Korean julkaisema kuva sen risteilyohjuksen koelaukaisusta tammikuulta. AFP / LEHTIKUVA / STR

Pohjois-Korea ampui useita risteilyohjuksia rannikolla

Diktatuurin viimeaikaiset toimet ja retoriikka herättävät huolta sotaan valmistautumisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Etelä-Korean asevoimat tiedottavat, että Pohjois-Korea on sunnuntaina ampunut useita risteilyohjuksia maan itärannikolla. Asiasta uutisoi BBC.

Pohjois-Korea on tehnyt toistuvia ohjuskokeita viime kuukausina. Viimeisin laukaisu tapahtui Sinpon sataman läheisyydessä, mutta vielä ole tarkempaa tietoa sen ampumien ohjusten määrästä tai tyypistä.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong Un on viime aikoina kiristänyt retoriikkaansa ja politiikkaansa, irtisanoutuen useista rauhaa edistävistä sopimuksista ja lisäten sotilaallista toimintaa.

Kim Jong Un on myös nimennyt Etelä-Korean ”päävihollisekseen”. Toimet herättävät huolia mahdollisesta sotaan valmistautumisesta.

Jo aiemmin on arvioitu, että Pohjois-Korea valmistelee sotilaallista ratkaisua niemimaan yhdistämiseksi.

Pohjois-Korea on myös tiivistänyt suhteitaan Venäjään ja muun muassa toimittanut Venäjän asevoimille merkittävän määrän tykistöammuksia ja ohjuksia Ukrainan sotaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)