Verkkouutiset

Rakennustyömaa Vuosaaressa Helsingissä tammikuussa 2024. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Pk-seudun ylitarjonta näkyy vuokratilastoissa – joillain alueilla yksiöiden ja kaksioiden vuokrat jopa laskivat

Suurista kaupungeista vuokrat nousivat eniten Oulussa, Tampereella ja Turussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat nousivat vuoden ensimmäisellä neljänneksellä vuodentakaisesta koko maassa 1,4 prosenttia.

Vuokrien vuosimuutos oli pääkaupunkiseudulla maltillisesti positiivinen (0,4 %), mutta jatkoi eron tekemistä muuhun Suomeen (+2,1 %).

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Pääkaupunkiseudulla ainoastaan kolmioiden vuokrat nousivat, mutta muutoin muun maan vuokrakehitys jättää pääkaupunkiseudun yhä vahvemmin taakseen, kommentoi Tilastokeskuksen tuoreita lukuja Suomen Vuokranantajien ekonomisti Eemeli Karlsson.

Vapaarahoitteisissa vuokra-asunnoissa vuokrat nousivat eniten Oulussa (2,9 %), Hämeenlinnassa (2,6 %) ja Rovaniemellä (2,5 %). Vähiten vuokrat nousivat vuokra-asuntojen ylitarjonnasta johtuen Espoo-Kauniaisissa (0,3 %), Raumalla (0,3 %) ja Vantaalla (0,3 %).

Osassa pääkaupunkiseutua yksiöiden ja kaksioiden vuokrat jopa laskivat.

– Jo aiemmin nähtävissä ollut vuokrien eriytyminen jatkuu – paikoittain vuokrat nousivat hyvinkin nopeasti, mutta samalla pääkaupunkiseutu jää jälkeen. Suurista kaupungeista Oulussa, Tampereella ja Turussa vapaarahoitteiset vuokrat kehittyvät kasvusuuntaisesti huolimatta siitä, että näissäkin kaupungeissa on totuttua enemmän tarjontaa. Näissä kaupungeissa vuokramarkkinat ovat hyvin aktiiviset ja vuokrakehitys ei näytä merkkejä hidastumisesta, tiivistää Karlsson tiedotteessa.

Suurempien asuntojen pienempiä parempi vuokrakehitys jatkuu edelleen ja koko maassa kolmioiden vuokrat kehittyivät voimakkaimmin.

Pääkaupunkiseudulla kolmioiden vuokrat nousivat 0,9 prosenttia, kun samalla yksiöiden vuokrat nousivat 0,2 prosenttia. Muussa Suomessa kolmioiden vuokrat nousivat 2,4 prosenttia ja yksiöiden 1,9 prosenttia. Suurimmat kaupunkikohtaiset nousut nähtiin yksiöissä Oulussa (3,6 %), kaksioissa Hämeenlinnassa (2,5 %) ja perheasunnoissa Rovaniemellä (2,9 %).

– Tarkemmassa tarkastelussa näkyy, että kolmioiden vuokrat nousevat erityisesti kaupunkien keskusta-alueiden ulkopuolella. Näillä alueilla asunnot ovat hieman edullisempia, mutta toisaalta esimerkiksi paranevat liikenneyhteydet muuttavat niitä saavutettavimmiksi, kommentoi Karlsson.

Ara-vuokrat nousivat merkittävästi vapaarahoitteisia enemmän ja merkittävin kasvu nähtiin Kouvolassa (10,6 %), Hämeenlinnassa (6,7 %) ja Helsingissä (6,1 %).

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)