Verkkouutiset

Räjähdyksen jälkiä Piskarevskin prospektin taloissa Pietarissa 2. maaliskuuta 2024. LEHTIKUVA / AFP, AFP / LEHTIKUVA / STRINGER

Pietarissa räjähti – paikalliset kertovat lennokki-iskusta

Iskun alkuperäisenä kohteena arvellaan olleen läheinen öljyvarasto, jonka torjuntajärjestelmä sai lennokin putoamaan asuintaloon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäläisjulkaisut RBK ja Fontanka ovat kertoneet paikallistietoihin viitaten, että Pietarissa räjähti Krasnogvardeiskin piirissä, jossa Piskarevskin prospektin taloissa 159 ja 161 oli vahinkoja ja tulipaloja.

Venäläisviranomaiset eivät ole myöntäneet mitään lennokki-iskua tapahtuneen. Pietarin kuvernööri Aleksandr Beglov kirjoitti Telegramissa, että kyseisessä kaupunginosassa on ollut ”tapaus”, jossa ei vahingoittunut kukaan, mutta kahden talon parvekkeet vaurioituivat.

Fontankan mukaan vahingoittuneita asuntoja on 250. Beglov kävi myös puhumassa lastentarhaan nro 23 evakuoitujen paikallisten asukkaiden kanssa. Julkaisun mukaan kyse oli aamuseitsemältä tapahtuneet lennokki-iskusta. Paikallisten mukaan varsinainen räjähdeosuus osui tyhjään asuntoon.

Paikalliset kertovat, että kuulivat lennokin ääntä ennen räjähdystä. Myös tapahtumapaikalla kuvatuissa videoissa paikalliset puhuvat lennokista.

Fontankan mukaan kohteena oli mahdollisesti Rutshyin öljyvarasto, jonne on asennettu lennokin torjuntlaitteet. Julkaisu huomauttaa lennokin osuneen kerrostaloon 700 metriä ennen öljyvarastoa, joka olisi sijainnut suoraan sen lentoreitillä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)