Verkkouutiset

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo eduskunnan täysistunnossa. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Petteri Orpo: Silloin voimme todeta olevamme perillä

Kokoomuksen puheenjohtajan mukaan Nato-jäsenyys sinetöi Suomen matkan länteen.

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon mukaan eduskunnan tekemä Nato-päätös on Suomen turvallisuuden kannalta oikea ratkaisu.

Yhteensä 188 kansanedustajaa äänesti tänään Nato-jäsenyyden puolesta eduskunnassa. Kaikki kokoomuslaiset äänestivät jäsenyyden puolesta.

– Eduskunnan selkeä enemmistö seisoo päätöksen takana ja toivottavaa on, että Suomesta voisi tulla Naton jäsenmaa niin pian kuin mahdollista – mieluusti vielä tämän vuoden puolella, Orpo kirjoittaa blogissaan.

Kokoomuksen puheenjohtajan mukaan Suomen turvallisuuspoliittinen asema ei voi missään tapauksessa olla aiempaa heikompi Ukrainan sodan jälkeen, sillä Venäjän uhka ei häviä.

– Nato-jäsenyys parantaisi Suomen turvallisuuden lisäksi myös koko pohjoisen Euroopan puolustusta. Kyse on siitä, että haluamme ennaltaehkäistä sotien syntymistä ja tätä tarkoitusta jäsenyytemme palvelee, Orpo toteaa.

Petteri Orpon mukaan Suomen pitkä siirtymä Venäjän vaikutusvallasta suvereeniksi, omista asioistaan päättäväksi valtioksi saa Nato-jäsenyydestä uuden virstanpylvään.

– Nato-jäsenyyden myötä Suomi ei ole koskaan ollut itsenäisempi valtio kuin nyt.

Kokoomus oli pitkään ainoa puolue, joka avoimesti tuki Suomen Nato-jäsenyyttä. Puheenjohtajan mukaan kokoomuksessa ollaan tyytyväisiä, kun muut puolueet ovat tulleet samalle kannalle nopeasti.

– Kun Suomi etenee kohti Nato-jäsenyyttä ja jäsenyysneuvotteluja, kokoomus on jälleen valmis antamaan panoksensa yhteisen tavoitteemme toteutumiseksi.

Orpon mukaan on tärkeää, että jäsenyysneuvottelut Naton kanssa etenevät huolellisen ripeästi ja että eduskunta antaa valtiojohdolle täyden tukensa.

Puheenjohtaja lupaa, että kokoomuksen kansanedustajat tulevat äänestämään yksimielisesti myös Nato-jäsenyyden lopullisen ratifioinnin puolesta.

– Silloin voimme todeta olevamme perillä siellä, minne olemme aina kansakuntana kuuluneet, Orpo toteaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS