Verkkouutiset

Hallituspuolueiden puheenjohtajat maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah, valtiovarainministeri Riikka Purra, pääministeri Petteri Orpo ja opetusministeri Anna-Maja Henriksson kehysriihen tiedotustilaisuudessa. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Petteri Orpo säästöistä: Tästä tulee vaikeaa, mutta ratkaisut löytyvät

Hallitus on kokoontunut kehysriiheen päättämään julkisen talouden suunnitelmasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallitus on kokoontunut päättämään vuosien 2025–2028 julkisen talouden suunnitelmasta. Hallituksen on tarkoitus päättää kehysriihesssä uusista kolmen miljardin euron sopeutustoimista.

– Tästä tulee vaikeaa. Meidän täytyy saada Suomen talous vakautettua ja velkaantuminen taittumaan. Jos näitä toimia ei tehdä, uhkana on se, että Suomen talous lähtee todella voimakkaaseen luisuun, joka uhkaisi hyvinvointiyhteiskuntaamme merkittävällä tavalla. Siksi meidän velvollisuutemme on nyt nämä ratkaisut löytää, pääministeri Orpo sanoi tiedotustilaisuudessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Hallitus on toiminut valmistelussaan hyvin. Minulla on luotto siihen, että ratkaisut löytyvät, vaikka se vaikeaa onkin, hän jatkoi.

Pääministeri muistutti, että Suomen julkisen talouden haasteet eivät korjaannu pelkästään sopeuttamalla ja leikkaamalla.

– Siksi keskitymme täällä myöskin kasvutoimiin ja tulevaisuuden uskon luomiseen, koska kyllä nämä asiat ovat hoidettavissa. Se vaatii määrätietoista päätöksentekoa ja toimintakykyä hallitukselta. Luotan siihen, että sitä löytyy.

Pääministerin mukaan tulevat sopeutustoimet koskevat kaikkia suomalaisia.

– Mitä useampi on, johon kolmen miljardin euron sopeutustoimet osuvat, niin silloin se yhtä kohti on vähemmän.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)