Verkkouutiset

Puheenjohtaja Petteri Orpo kokoomuksen vaihtoehtobudjetin julkistustilaisuudessa Helsingissä. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Petteri Orpo: Nykylinjalla jatkaminen olisi vastuutonta

Kokoomusjohtaja vaatii puolueilta esityksiä velkaantumisen lopettamiseksi.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo vaatii puolueilta konkreettisia esityksiä julkisen talouden tasapainottamiseksi ja velkaantumisen lopettamiseksi. Orpo puhui lauantaina kokoomuksen puoluehallitukselle Helsingissä.

– Hyvinvointiyhteiskunnan palvelut voidaan pelastaa vain lopettamalla velkaantuminen ja vauhdittamalla talous kestävään kasvuun. Nykylinjalla jatkaminen olisi vastuutonta.

– Pelkät kauniit sanat talousryhdistä eivät enää riitä. Jos emme ryhdy toimiin heti, vaarantuvat palvelut ja niiden rahoitus nopeasti. Kokoomus on selkeä ja vastuullinen vaihtoehto nykyisen vasemmistohallituksen politiikalle, Orpo sanoi.

Kokoomus esitteli tällä viikolla puolueen vaihtoehtobudjetin. Kokoomus säästäisi julkisia menoja yli kahdella miljardilla eurolla, vähentäisi velkaantumista ensi vuonna yli miljardilla eurolla sekä parantaisi suomalaisten ostovoimaa keventämällä ansiotuloverotusta miljardilla eurolla.

Lisäksi kokoomus uudistaisi työmarkkinoita ja purkaisi työnteon esteitä.

– Kokoomuksella on uskottavat keinot velkaantumisen katkaisemiseksi. Jos me aloitamme heti, saamme taloutemme kuntoon kahden vaalikauden ohjelmalla. Muilta puolueilta olemme kuulleet puhetta, mutta emme vielä sisältöä tai keinoja.

– Toivon, että hyvinvointiyhteiskunnan palveluiden tulevaisuus koettaisiin niin kallisarvoisiksi jokaisessa puolueessa, että voisimme sitoutua yhdessä niiden rahoittamiseen kestävällä tavalla tulevaisuudessa, Orpo sanoi.

Petteri Orpon mukaan kokoomuksen esittämät tärkeät koulutus- ja tutkimusinvestoinnit vaikuttavat talouteen pitkällä aikavälillä. Verojen korottaminen sen sijaan leikkaa talouden kasvua.

– Kokoomuksen ja minun mielestäni velasta tulee ottaa niskalenkki mieluummin nopeasti kuin hitaasti. Säästämisestä täytyy tehdä jälleen suomalainen hyve, sillä tulevaisuus on täynnä epävarmuutta.

– Kriisinkestävän yhteiskunnan kölin eli kestävän talouden täytyy olla vakaaksi rakennettu. Suomalaiset odottavat puolueilta nyt konkretiaa, Orpo totesi.

LUE MYÖS:
Näin kokoomus säästäisi miljardin – ”Kyse on menojen priorisoinnista” 

Uusimmat

”Suomi sotki jo asiansa”

Teknologiateollisuudessa pidetään lähes selvänä, että takamatkamme kilpailijoihin pitenee yhä.

› Uutissyöte aiheesta
MAINOS