Verkkouutiset

Pääministeri uskoo Venäjän valmistautuvan pitkään konfliktiin. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Petteri Orpo IS:lle: Suomi on tehnyt oikeita valintoja

Pääministerin mukaan Venäjä on uhka koko Euroopalle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Useat eurooppalaiset poliitikot ovat viime aikoina kehottaneet Eurooppaa varautumaan tosissaan sodan uhkaan. Viimeksi tällä viikolla EU:n ulkopoliittinen edustaja Josep Borrell sanoi arvovaltaisessa Financial Timesissa, ettei täysimittainen konflikti mantereella ole enää ”fantasiaa”.

Suomen pääministeri Petteri Orpo (kok.) uskoo Borrellin pyrkivän puheillaan herättämään Eurooppaa. Ilta-Sanomille Orpo luonnehtii Venäjää ”uhaksi meille kaikille”. Euroopan on varustauduttava, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Muu Eurooppa ei ole huolehtinut puolustuksestaan Suomen tavoin, pääministeri sanoo.

– Suomi on tehnyt oikeita valintoja: olemme pitäneet huolta omasta turvallisuudesta ja puolustuksesta, olemme liittyneet Natoon. Kyse on nyt muiden herättämisestä tilanteeseen. Suomalaiset voivat jatkaa elämäänsä kuten tähänkin asti, Orpo sanoo IS:lle.

Suomi on pääministerin mukaan rakentanut varautumisyhteiskuntaa.

– Suomi ei ole enää yksin, kun olemme Natossa. On valtavan kynnyksen takana, että kukaan kohdistaisi Suomeen hyökkäystä. Pidämme huolta, että näin se pysyykin. Ja pidämme huolta, että eurooppalaiset kumppanimme tekevät saman. Kun Eurooppa on yhtenäinen, ei Venäjällä ole mitään mahdollisuutta ryhtyä haastamaan Eurooppaa tilallisesti, hän toteaa.

Pääministeri kokee, että Venäjä on muuttunut aggressiiviseksi ja arvaamattomaksi. Ukrainan sota on jatkunut jo kaksi vuotta, ja kaikki viittaa Orpon mukaan siihen, että Venäjä varustautuu pidempään konfliktiin lännen kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)