Verkkouutiset

Petteri Orpo puhui toimittajille eduskunnassa 8. syyskuuta 2023. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Petteri Orpo: Hallitus on aiempaa yhtenäisempi

Pääministerin mukaan rivit ovat luottamusäänestysten jälkeen kunnossa.

Pääministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan hallitus on tällä hetkellä yhtenäisempi kuin ennen eduskunnan luottamusäänestyksiä. Orpon hallitus sai perjantaina eduskunnan luottamuksen selvin numeroin 106-65.

– On hyvä, että tämä asia (rasismikeskustelu) tuli perusteellisesti käytyä läpi. Olemme istuneet kymmeniä tunteja eri kokoonpanoissa hallituspuolueiden kesken ja rakentanut yhteistä linjaa. Keskustelujen myötä ymmärrämme toisiamme paremmin tällä hetkellä ja olemme löytäneet yhteisen toimintalinjan. Se on hyvä asia, Petteri Orpo sanoi toimittajille luottamusäänestysten jälkeen.

Pääministerin mukaan myös äänestystuloksesta voidaan päätellä, että hallituksen rivit ovat kunnossa. Rasismikeskustelu on hänen mukaansa ollut ”haastava”.

Hallituspuolueiden edustajista Eva Biaudet (r.) äänesti hallituksen luottamuksen puolesta, mutta ministerien luottamusta koskevissa äänestyksissä tyhjää. Orpon mukaan tärkeintä on se, että Biaudet äänesti hallituksen luottamuksen puolesta.

– Se on tärkeä asia. Kahden muun äänestyksen osalta se on Rkp:n sisäinen asia, Orpo kommentoi.

Vaikka julkisuudessa päällimmäisenä keskustelunaiheena on ollut rasismiin liittyvä keskustelu, Orpon mukaan jokainen hallituksen ministeri on onnistunut viime aikoina viemään hallitusohjelmaa eteenpäin.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)