Verkkouutiset

Petteri Orpo puhui YK:n ilmastokokouksessa LEHTIKUVA / GIUSEPPE CACACE

Petteri Orpo Dubaissa: Suomelta tukea ilmastorahastolle

Pääministeri korosti yritysten ja kansalaisjärjestöjen vastuuta ilmastotoimissa.

YK:n ilmastokokous järjestetään Dubaissa 30.11.–12.12. Pääministeri Petteri Orpo piti puheensa lauantaina aamupäivällä.

Pääministeri kertoi puheessaan Suomen tukevan kolmella miljoonalla eurolla uutta rahastoa, jolla autetaan kaikkein haavoittuvimpia maita ilmastonmuutoksen aiheuttamien tuhojen korjaamisessa. Kyseinen rahasto on perustettu Dubaissa.

Petteri Orpo sanoi Suomen olevan sitoutunut kehitysmaiden auttamiseksi maailmanlaajuisten ilmastotavoitteiden saavuttamisessa.

Hän varoitti puheessaan, ettei maailma ole tätä tahtia saavuttamassa tavoitettaan rajoittaa ilmaston lämpenemistä maapallolla 1,5 asteeseen.

– Ilmaston lämpeneminen on jo saavuttanut 1,2 celsiusastetta, mikä on aiheuttanut laajoja vahinkoja kaikissa maanosissa. Meneillään olevat sodat ja väkivaltaisuudet eri puolilla maailmaa vain pahentavat vaikutuksia, Orpo sanoi.

Pääministeri myös korosti yritysten ja kansalaisjärjestöjen vastuuta ilmastotoimissa.

– Suomalaisyritykset tarjoavat huipputeknologiaa ja ratkaisuja, jotka edistävät päästöjen vähentämistä. Kutsumme tätä myönteistä vaikutusta ”hiilikädenjäljeksi”. Toivon, että tulevaisuudessa Suomi pyrkii paitsi saavuttamaan kunnianhimoiset ilmastotavoitteensa myös kasvattamaan hiilikädenjälkeään toimittamalla näitä teknologioita ja ratkaisuja ylikansallisesti, Petteri Orpo sanoi.

Suomi on parinkymmenen muun maan joukossa vaatinut ydinvoiman tuotantokyvyn kolminkertaistamista vuoden 2020 tasosta vuoteen 2050 mennessä. Maat esittivät vaatimuksensa lauantaina ilmastokokouksessa.

Suomen lisäksi lausunnossa ovat mukana muun muassa Yhdysvallat, Japani, Britannia, Ranska ja Ruotsi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta , ,

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)