Verkkouutiset

Venäjän raketinheitin Ukrainassa. / mil.ru

Pekka Toveri: Venäjän hyökkäysvoima on tyrehtymässä

Venäläisjoukkojen arvioidaan kärsivän henkilöstö-, ammus- ja kalustopulasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ukrainan asevoimien johto on arvioinut Venäjän hyökkäysten laantuneen viime aikoina jopa kolmasosaan aiempaan verrattuna.

Kiivaimmat taistelut ovat keskittyneet Donetskin alueella sijaitsevan Bahmutin ympäristöön. Venäläisjoukot eivät ole saaneet kaupunkia saarrettua massiivisia tappioita aiheuttaneista rynnäköistään huolimatta.

– Vaikka painopistesuunnassa Bahmutissa taistellaan edelleen kiivaasti, näyttää Venäjän toiminta muilla rintamalohkoilla supistuneen merkittävästi todennäköisesti henkilöstö-, ammus- ja kalustopulan takia, kenraalimajuri evp. Pekka Toveri toteaa videokatsauksessaan.

Rintaman pohjoisosissa Luhanskin alueella venäläiset ovat hyökänneet jo pitkään kolmen divisioonan osilla Svatoven ja Kreminnan alueella. Pekka Toverin mukaan nyt näyttää siltä, että hyökkäys on kulminoitumassa eli pysähtymässä.

– Venäläisillä on ilmeisesti vielä toinen moottoroitu jalkaväkidivisioona reservissä, mutta siitä huolimatta arvioidaan, että venäläisillä ei ole enää kykyä jatkaa hyökkäyksiä entiseen malliin, Toveri sanoo.

Bahmutin kaupungin huoltotiet ovat edelleen auki, sillä Ukraina onnistui vakauttamaan puolustuslinjansa alueelle siirrettyjen vahvistusten turvin. Rintaman itäinen ääripää kulkee kaupunkia halkovan joen kohdalla.

Wagner-palkkasoturiryhmän voimien arvioidaan ehtyneen kovien tappioiden vuoksi. Myös monet viime kesänä ja syksynä värvätyt vangit ja muut sotilaat ovat palanneet kotiin kuuden kuukauden palvelusajan päätyttyä. Venäjä on tukenut hyökkäyksiä siirtämällä alueelle VDV-maahanlaskujoukkoja ja muita asevoimien yksiköitä.

Venäläisten tappioiden on väitetty nousseen Bahmutin lähialueella jopa lähes 1 100 kaatuneeseen ja 1 500 haavoittuneeseen vuorokaudessa.

– Yritykset saartaa kaupunki pohjoisen kautta ovat epäonnistuneet Ukrainan kiivaan vastarinnan vuoksi, Pekka Toveri sanoo.

 

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)