Verkkouutiset

Ulkoministeri Pekka Haavisto menossa ulkoasiainvaliokunnan kuultavaksi. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Pekka Haavisto MTV:lle: Turkin vaatimuksissa voi olla kyse listasta

Ulkoministerin mukaan Turkki saattaa viitata listaan, joka on toimitettu Suomelle vuonna 2017.

Turkki on tänään vaatinut Suomea ja Ruotsia luovuttamaan yhteensä 33 henkilöä Turkkiin epäiltynä yhteyksistä terrorismiin.

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) mukaan Turkin esittämissä vaatimuksissa saattaa olla kyse listasta, joka on annettu Suomelle vuonna 2017.

– Tätä on tämän päivän aikana selvitelty. Saattaa olla, että kysymyksessä on viittaus listaan, joka on annettu vuonna 2017 ministeri (Timo) Soinille Turkin-vierailulla. Siinä on ollut henkilöitä, joita vastaan Turkilla on ollut huomauttamista, Haavisto kertoo MTV Uutisille.

Ministerin mukaan hän ei tiedä, keitä listalla olevat henkilöt ovat, mutta Turkin mukaan näillä on yhteyksiä joko kurdien työväenpuolueeseen tai muuhun oppositioon.

Haavisto korostaa, että Suomessa asia käsiteltäisiin Suomen lakien mukaisesti, jos tällainen uusi vaatimuslista tulisi.

– Meillä suojelupoliisi seuraa terrorismia eli asia on Suomessa hallinnassa. Tilanne meillä täällä on täysin turvallinen, Haavisto sanoi.

Mediatietojen mukaan Suomesta ja Ruotsista matkustaa Turkkiin diplomaattidelegaatio selvittämään Turkin vastalauseita maiden Nato-jäsenyyteen liittyen.

Juttua muokattu 16.5. klo 20.52: Toisin kuin jutussa aiemmin sanottiin, Turkkiin eivät matkusta maiden ulkoministerit vaan diplomaattidelegaatio. 

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS