Verkkouutiset

Ruotsalaispanssari ukrainalaisjoukkojen käytössä. KUVA: X, UKRAINIAN FRONT

Panssarikoulun johtaja kommentoi Ukrainan taistelutapaa: ”Ei koskaan pitäisi tehdä näin”

Ukrainan panssarijoukot tekevät everstiluutnantin mukaan videolla merkittävän virheen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Panssarikoulun johtaja, everstiluutnantti Mika Mäenpää kommentoi viestipalvelu X:ssä ukrainalaisista panssarijoukoista kuvattua videota.

Videolla STRV 122-taistelupanssarivaunu tähystää alavalla pellolla kohdetta. STRV 122 on päivitetty ruotsalaisversio saksalaisesta Leopard 2 -panssarivaunusta.

Hetken tähystettyään vaunu ampuu tykistään laukauksen, jonka jälkeen vaunu jää paikalleen video päättyy. Mäenpään mukaan video on kuitenkin erikoinen.

– Taistelupanssarivaunulla ei koskaan pitäisi ajaa asemaan odottomaan, vaan tähystää maaleja suojasta, Mäenpää huomauttaa.

Everstiluutnantti muistuttaa, että panssarivaunun tulisi siirtyä asemaan vasta sen jälkeen, kun kohde on havaittu. Välittömästi ampumisen jälkeen tulisi taas poistua viholliselle paljastuneesta asemasta.

Mäenpää vertaa ukrainalaisvideota videoon suomalaisesta panssariharjoituksesta, jossa on lukuisia Leopard-panssarivaunuja. Videolla Leopardit etenevät yksi kerrallaan pienen harjun huipuille, ampuvat, ja sen jälkeen vetäytyvät takaisin suojaan.

Mäenpään mukaan videolla näkyy ukrainalaisten puutteellinen koulutus panssariaseen suhteen.

– Kyse on siis osaamisesta. Siksi Venäjän vaunuja huomattavasti parempi länsikalusto tuhoutuu väärän käytön johdosta ihan samoin kun vanha neuvostokalustokin, Mäenpää harmittelee.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)