Verkkouutiset

SDP:n ehdokas Hakaniemen Maalaismarkkinoilla jossa käytiin eduskuntavaalien kampanjointia Helsingissä 5. helmikuuta 2023. LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Osmo Soininvaara ihmettelee: Kaikilla on esitys velkaantumiseen paitsi SDP:llä

Oppositiopuolue ei ole esittänyt mitään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vihreiden entinen puheenjohtaja Osmo Soininvaara nostaa viestipalvelu X:ssä esiin eri puolueiden kannanotot valtion velkaantumisesta.

– Eri puolueet ovat esittäneet hyvin erilaisia kantoja valtion velkaantumiseen, vaan eivät kaikki.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Demarit eivät ole esittäneet mitään, Soininvaara jatkaa.

SDP:n vaihtoehtojen puuttuminen on herättänyt tällä viikolla keskustelua aiemminkin. SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman esitteli alkuviikosta SDP:n kahdeksan kohdan kasvuohjelman hallitukselle pohdittavaksi kehysriiheen.

– Leikkauksia heiluttamalla ja leikkauksiin keskittymällä Suomi ei oikene. Hallituksen pitäisi vihdoinkin käyttää aikaansa leikkauksilla ylpeilyn sijaan todellisiin työpaikkoja luoviin kasvutoimiin, Lindtman kirjoitti X:ssä.

Kasvuohjelman mukaan hallituksen pitää palauttaa rauha ja luottamus työmarkkinoille. Lisäksi SDP vaatii, että työperäisestä maahanmuutosta on huolehdittava. SDP myös muistuttaa, että tki-panostukset ovat kasvun ja tuottavuuskehityksen tukijalka.

Keskustan eduskuntaryhmän talouspoliittinen asiantuntija Tuomas Vanhanen ihmetteli Lindtmanin avausta. Hän kysyi, ovatko Lindtmanin avaukset SDP:n ”vakavasti otettava vaihtoehto hallituksen kehysriihelle”.

– Siitä olen sinänsä samaa mieltä, että vahvoja toimia kasvun eteen tarvitaan. Silti on pakko kysyä: Kuinka kujalla demarit oikein ovat?, Vanhanen kirjoitti X:ssä.

Vanhasen mukaan politiikan vasemmassa siivessä olevat vihreät ja vasemmistoliitto ”ovat sentään edes tajunneet, että jotain sopeuttamista pitää tehdä”.

Samaan asiaan kiinnittää huomiota kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo (kok.). Hänen mukaansa SDP:llä on täysin erilainen käsitys Suomen talouden tilanteesta kuin hallituksella.

– Todellakin pääoppositiopuolue elää nyt jossain vaihtoehtomaailmassa. Joko ei haluta paljastaa, että taloudenpito epäonnistui totaalisesti viime kaudella, tai sitten he eivät vaan ymmärrä, kuinka hankalassa tilanteessa Suomi on, kokoomusedustaja totesi tällä viikolla viestipalvelu X:ssä.

LUE MYÖS:
Keskustan asiantuntija: Kuinka kujalla demarit oikein ovat?
SDP:n talouslinja ihmetyttää – ”vaihtoehtoisessa maailmassa”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)