Verkkouutiset

Terveydenhuollosta vastaavien hyvinvointialueiden talous oli viime vuonna 1,35 miljardia euroa miinuksella. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

Osastopäällikkö Ylellä: Talous ei kestä tällaista sotea

Hyvinvointialueiden alijäämäluvut ovat hyvä herätyskello, sanoi Ville-Veikko Ahonen valtiovarainministeriöstä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtiovarainministeriön osastopäällikkö Ville-Veikko Ahonen oli huolissaan tiistain Ylen A-studiossa etenkin niistä hyvinvointialueista, jotka ovat lykänneet päätöksiä talouden tasapainottamisesta.

– Meidän julkinen taloutemme ei kestä tämänkaltaista sotea, minkä me olemme rakentaneet, Ahonen niittasi viitaten Sanna Marinin (sd.) hallituksen sote-uudistukseen.

Terveydenhuollosta vastaavien hyvinvointialueiden talous oli viime vuonna 1,35 miljardia euroa miinuksella. Alijäämän jatkuu myös tänä vuonna.

Ahosen mielestä nyt pitäisi tarkastella sekä valtion palvelulupausta että sitä, mitä sote-palvelut pitävät sisällään.

– Minkälaisia tehtäviä ja velvoitteita ylipäätään voidaan hyvinvointialueille antaa, ja pitääkö jo olemassa olevia tehtäviä helpottaa ja antaa liikkumatilaa, Ahonen sanoi.

Hän sanoi ministeriön olevan huolissaan etenkin niistä hyvinvointialueista, jotka ovat lykänneet päätöksiä talouden tasapainottamisesta.

LUE MYÖS:
IL: Anna-Kaisa Ikosen pahaenteinen ennustus sote-uudistuksesta toteutui (VU 15.2.2024)

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)