Verkkouutiset

Kesäkuinen yö Sodankylässä. / LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Osassa maata trooppinen yö, kaakossa alle neljä astetta

Ukkosrintama on pyyhkäisemässä koko Suomen yli viikonloppuna.

Helteisestä säästä huolimatta yölämpötiloissa on ollut suurta vaihtelua eri puolilla maata.

Ilmatieteen laitoksen mukaan keskiviikon ja torstain välinen yö oli trooppinen muun muassa Turussa ja Inarissa, jossa lämpötila oli alimmillaan 22,5 astetta. Tilanteessa oli lähes 19 asteen ero Kaakkois-Suomeen, sillä Lappeenrannassa mitattiin yöllä vain 3,6 astetta.

Kylmää oli myös Parikkalassa (6,5 astetta), Tohmajärvellä (6,8 astetta) ja Savonlinnassa (8,9 astetta).

Tuorempien ennusteiden perusteella helteinen sää jatkuu ainakin sunnuntaihin asti, mutta lämpötila laskee ensi viikon aikana maan eteläosissa noin 20 asteen tuntumaan.

Forecan mukaan sade- ja ukkosrintama kulkee viikonlopun aikana Suomen yli ja vie mennessään kovimman paahteen. Lähipäiville on silti luvassa yli 30 asteen lukemia, ja paikallisesti lämpötilat voivat nousta jopa 33–34 asteeseen.

– On mahdollista, että tällä rintamavyöhykkeellä kehittyy rajujakin ukkoskuuroja ja todennäköisesti koko maan osalta edessä on taas yksi vilkas ukkospäivä, ehkä yksi kesän tähän mennessä vilkkaimmista, jos salamointi pääsee kunnolla käyntiin, Forecan meteorologi Jenna Salminen sanoo.

Uusimmat

Kesko ostaa kauppakeskuksen

Tavoitteena on jatkaa Espoon keskuksessa käynnistettyä kaupallisten palveluiden kehitystyötä.

› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)