Verkkouutiset

Nainen mittaa myynnissä olevaa asuntoa. LEHTIKUVA/VESA MOILANEN

OP:n mukaan paras aika asunnon ostolle voi olla juuri nyt

Asuntokauppojen määrät ovat yhä alhaalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

OP Koti kertoo, että sen kautta tehtiin syyskuussa asunto- ja kiinteistökauppoja viidennes viime vuotta vähemmän.
Omakotitaloja myytiin sen sijaan enemmän kuin viime vuoden syyskuussa. Kauppojen kokonaismäärää laskee se, että kerrostaloasuntoja myytiin OP:n kautta syyskuussa 30 prosenttia viime vuotta vähemmän.

OP Kodin johtaja Lasse Palovaara näkee kuitenkin joitakin hienoisia merkkejä asuntokaupan piristymisestä kauppamäärätilastojen ulkopuolella.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Seuraamme asunnon myynnistä ja ostamisesta kiinnostuneiden asiakkaiden yhteydenottoja meihin päin. Syyskuun viimeisinä viikkoina asunnon ostamisesta kiinnostuneiden yhteydenottojen määrä ylitti ensimmäistä kertaa tänä vuonna viime vuoden tason. Se on pieni positiivinen signaali siitä, että asuntokauppa on kääntymässä aktiivisempaan suuntaan viime vuoteen verrattuna, hän sanoo tiedotteessa.

– Asunnon ostosta kiinnostuneet ovat meihin yhteydessä vielä aktiivisemmin kuin myymistä harkitsevat. Tämä kertoo siitä, että ihmiset alkavat olettaa korkojen nousun ja asuntojen hintojen laskun päättyneen, jolloin optimaalisin aika asunnon ostolle voi olla juuri nyt. Mikäli on tarve vaihtaa asuntoa, ei markkinatilanteen kehittymistä kannata enää jäädä odottamaan, Palovaara jatkaa.

OP Ryhmän tuoreen asuntomarkkinakatsauksen mukaan asuntojen hintojen ennustetaan kääntyvän nousuun ensi vuoden lopulla.

– Jokainen asuntokauppa edellyttää sitä, että asunnon hinnasta päästään sekä myyjää että ostajaa tyydyttävään sopimukseen, ja näitä neuvotteluja välittäjämme kautta Suomen käyvät joka päivä. Pitkällä tähtäimellä asuntojen hintojen pohjat ovat käsillä juuri tällä hetkellä, Palovaara arvioi.

Viime vuoden lopulla asuntokauppaa tehtiin vähän. Esimerkiksi joulukuussa OP Kodin kautta tehtiin asuntokauppoja peräti 40 prosenttia edellisvuotta vähemmän.

– Tämän hetken näkymiin peilaten uskallan ennustaa, että loka-marras-joulukuussa näemme tänä vuonna jo viime vuotta korkeampia asuntokauppamääriä. Asuntokauppojen lukumäärä ei yllä vuosien 2020 ja 2021 tasolle, mutta koronapandemiaa edeltävä vuosi 2019 nousee mielenkiintoiseksi vertailukohdaksi erityisesti marras- ja joulukuussa, Palovaara arvioi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)