Verkkouutiset

Myyrmäen vanhustenkeskus Vantaalla. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

”Opiskelijoille kalliita yksiöitä ydinkeskustasta, vanhuksille soluasuntoja mahdollisimman halvalla”

Kotihoidon tarve ja perheen merkitys korostuvat vanhusten määrän kasvaessa.

Suomen Hypoteekkiyhdistyksen ja Asuntohypopankki Oy:n toimitusjohtaja Ari Pauna päivittelee vanhusten ja opiskelijoiden asuntotilannetta.

Hän kommentoi viestipalvelu X:ssä Helsingin Sanomien pääkirjoitusta. Hänen mukaansa nuoret ja vanhukset eivät ole Suomessa enää samalla viivalla.

– Suomi tänään. Opiskelijoille kalliita yksiöitä ydinkeskustasta. Vanhuksille soluasuntoja mahdollisimman halvalla sivummalta, Pauna kritisoi.

Pääkirjoituksessa kerrotaan, miten jyväskyläisen sairaalan henkilöstö kaipaa adressilla lisää jatkohoitopaikkoja vanhuspalveluihin ja palveluasumiseen. Vaikka vetoomusta kuvataa perustelluksi, paikkojen määrä ei näyttäisi kasvavan.

– On käymässä päinvastoin. Hyvinvointialueet ympäri maata ovat ilmoittaneet vähentävänsä radikaalisti vanhushoivan paikkoja. Vuodeosastoja on viime kuukausina lakkautettu yksi toisensa jälkeen, pääkirjoituksessa todetaan.

Koska hoitohenkilökuntaa ei aina riitä jokaiselle vanhukselle, on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen arvion mukaan yhteisölliseen asumiseen siirtyminen välttämätöntä. Kasvavalle vanhusväestölle ei muuten löydy hoitopaikkoja. Yhteisöllisellä asumisella tarkoitetaan ikäihmisten asumisyksikköä, jossa jokaisella on oma asunto.

LUE MYÖS:
”Miksi soluasunnot eivät kelpaa opiskelijoille?”

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)