Verkkouutiset

Kokoomusedustajat kutsuvat työrauhaa oppimisen perustaksi. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

”Opettajalla oltava selkeä oikeus kerätä kännykät pois”

Kokoomusedustajat vaativat kouluihin työrauhaa ja panostuksia perusasioiden opettamiseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustajat Kai Mykkänen ja Sari Multala vaativat Vantaan Sanomissa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan oppilaille työrauhaa sekä opettajille mahdollisuutta kerätä oppilaiden kännykät pois oppituntien ajaksi.

Kokoomuskaksikko huomauttaa, että jo nyt joka kahdeksas nuori valmistuu peruskoulusta ilman, että heillä on riittävät perustaidot lukemisesta ja laskemisesta. Tämä vaikeuttaa myös nuorten jatko-opintoja. Kokoomusedustajien mielestä tilanteeseen onkin syytä puuttua.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Perustaitoihin on panostettava ajoissa, heti alkuopetuksessa. Yksikään nuori ei saa valmistua peruskoulusta ilman, että osaa sujuvasti lukea, kirjoittaa ja laskea, kaksikko vaatii.

Mykkänen ja Multala esittävät riittävän osaamisen turvaamiseksi useita ratkaisuja. Tärkeäksi teemaksi nousee työrauha, jota kaksikko pitää oppimisen perustana.

– Monen nuoren elämää pyörittää kännykkä ja sosiaalinen media aivan liikaa. Koulussa niin ei saa olla. Opettajalla on oltava selkeä oikeus kerätä kännykät kokonaan pois oppituntien ajaksi, kaksikko linjaa.

Kokoomusedustajat toivovatkin, että tulevalla vaalikaudella voitaisiin lainsäädännöllä selkeyttää opettajien mahdollisuutta takavarikoida oppilaiden kännykät opetuksen ajaksi.

Kaksikko peräänkuuluttaa myös riittävän pohjan luomista tulevalle oppimiselle laajentamalla esiopetusta kaksivuotiseksi. Lisäksi he ehdottavat lisäajan varaamista perusasioiden opettamiseen peruskoulun alaluokilla.

– Ei siis lisätä aina uusia asioita opetussuunnitelmiin, vaan lisätään aikaa keskittyä olennaiseen. Opettajat tietävät, mihin aikaa tarvitaan, kirjoituksessa painotetaan.

Lisäksi oppilaan pitäisi tarvittaessa voida jäädä luokalle. Aiemmin tämä on ollut toimiva ratkaisu, joka on antanut oppilaalle mahdollisuuden käydä koulunsa kunnialla loppuun vuotta kypsempänä.

Lopuksi Multala ja Mykkänen kuitenkin huomauttavat, että koulu ei pysty yksin kasvattamaan yhtäkään nuorta. Mukaan tarvitaan myös perhettä.

– Koti kasvattaa, myös koulutielle, kirjoituksessa todetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)