Verkkouutiset

KD:n puheenjohtaja Sari Essayah saapui hallitusneuvotteluihin Säätytalolle Helsingissä 8. kesäkuuta 2023., LEHTIKUVA / SEPPO SAMULI

Onko KD kuitannut kehitysavun leikkaukset? Näin vastaa Sari Essayah

KD:n puheenjohtajan mukaan pöydällä olevasta isosta kokonaisuudesta ei ole kuitattu vielä mitään.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Riikka Purran mukaan kehitysyhteistyömäärärahojen leikkausta koskeva kompromissiesitys on viimeistä nuijankopautusta vaille Säätytalolla meneillään olevissa neuvotteluissa. Hallituksen muodostaja Petteri Orpo (kok.) kuvasi torstaina aamulla toimittajille, että hänellä ”riittää kyllä istumalihaksia” ratkaisun tekemiseksi.

Kehitysyhteistyömäärärahojen kohtalo on aiheuttanut eripuraa etenkin Rkp:n ja perussuomalaisten välillä, mutta myös kristillisdemokraatit on suhtautunut nihkeästi niiden leikkaamiseen.

Kristillisdemokraattien puheenjohtajalta Sari Essayahilta kysyttiin torstaina aamulla Säätytalolla, onko puolue kuitannut kehitysmäärärahoja koskevan kompromissiesityksen, mihin Essayah vastasi näin:

– Meillä on iso kokonaisuus siellä pöydällä ja siellä ei ole nyt kuitattu tästä isosta kokonaisuudesta vielä mitään.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)