Verkkouutiset

Olkiluodon ydinvoimalat Eurajoella. LEHTIKUVA / MARKKU ULANDER

Olkiluodon kaikki voimalat tuottavat sähköä, ensimmäinen kerta kuukausiin

Kaikki kolme yksikköä huollettiin kevään aikana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Olkiluodon ykkösvoimala eli OL1 on palannut sähköntuotantoon, Teollisuuden Voima (TVO) tiedottaa.

Kaikki Olkiluodon kolme ydinvoimalayksikköä huollettiin kevään aikana. Kaikki kolme yksikköä palasi yhtäaikaiseen sähköntuotantoon keskiviikkona 19. kesäkuuta, kun OL1 palasi tuotantoon. Olkiluoto 2:n polttoaineenvaihtoseisokki valmistui 9. toukokuuta ja Olkiluoto 3:n huoltoseisokki 16. toukokuuta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

OL1:n huoltoseisokki alkoi 12. toukokuuta ja kesti 37 päivää ja 21 tuntia. Vuosihuoltoa pitkitti TVO:n mukaan laajassa huoltotarkastuksessa havaittu vika generaattorin staattorissa. Päägeneraattorin staattorin yhdessä terminaalikiskossa havaittiin vuosihuoltojen yhteydessä osittainen murtuma, joka on nyt korjattu. Yhteensä kyseisiä terminaalikiskoja on 12 kappaletta.

Laitospäällikkö Nina Paason mukaan sekä OL1- ja OL2-laitosyksiköiden vuosihuollot onnistuivat hyvin, vaikka generaattorivika laittoi aikataulun uusiksi.

– Vuosihuoltoja tehdään juuri sen takia, että niillä varmistetaan laitoksen turvallisuus ja toimivuus käyttöjakson aikana. Nyt tehty vikalöydös ja sen korjaaminen ovat esimerkki tästä. Turvallisen ja laadukkaaseen vuosihuollon toteutukseen vaaditaan joka vuosi huolellista ja pitkäjänteistä suunnittelua, rautaista ammattitaitoa, sitoutumista ja joustavuutta sekä yli organisaatiorajojen ylittyvää saumatonta yhteistyötä. Tässä onnistuimme myös tänä vuonna, Nina Paaso sanoo tiedotteessa.

OL1:n huoltoseisokissa tehtiin tänä vuonna mittavammat huoltotyöt, kun taas OL2:lla oli vuorossa polttoaineenvaihtoseisokki. Nämä toteutetaan OL1- ja OL2 -laitosyksiköillä vuorovuosina. Olkiluoto 3:lla huollot toteutetaan ensimmäisinä toimintavuosina vuosittain, mutta myöhemmin laitosyksikköä voidaan ajaa myös pidemmillä 18–24 kuukauden käyttöjaksoilla.

TVO:n oman henkilöstön lisäksi OL1:n ja OL2:n vuosihuoltoihin osallistui noin tuhat alihankkijaa. OL1:n ja OL2:n vuosihuoltoihin tuli ulkomailta noin 150 erityisosaajaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Opi sukeltamaan, ajattele kuin valkohai!

Suositut sukelluskurssit kokeneiden ammattilaisten johdolla. Verkkokaupassamme voit räätälöidä itsellesi sopivan paketin.
Tarjous

MUISTA LOGO!

Oy Sarin sukellus Ab
Roihupellon maauimala, Niinistö

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)