Verkkouutiset

Hallitusneuvotelut käydään perinteisesti Helsingin Säätytalolla. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

”Nykyhallitus jättänyt tekemättä jopa suunnittelemansa uudistukset”

Kansanedustaja kuvailee kriisien sävyttämän vaalikauden menneen uudistusten osalta hukkaan.

Loppuaan lähestyvä vaalikausi on mennyt monessa mielessä hukkaan, arvioi kansanedustaja, eduskunnan valtiovarainvaliokunnan jäsen Timo Heinonen (kok.). Kokoomusedustaja arvostelee Sanna Marinin (sd.) hallituksen aikaansaannoksia blogissaan.

Vuonna 2019 alkanutta vaalikautta ovat leimanneet koronapandemian ja Venäjän Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan kaltaiset kriisit, Heinonen toteaa. Hallitus on kuitenkin myös epäonnistunut kaavailtujen uudistusten toteuttamisessa, hän kritisoi.

Heinonen olisi toivonut Marinin hallitukselta etenkin työllisyystoimia.

– Ensin korona ja sitten (Vladimir) Putinin sota sotkivat montaa, mutta onhan tämä nykyhallitus toki jättänyt tekemättä kaikki jopa suunnittelemansa rakenteelliset uudistukset ja työllisyystoimetkin, Heinonen kirjoittaa.

– Mietinkin, että mitenköhän hyvät meidän työllisyyslukumme nyt olisikaan jos nykyinen hallitus olisi myös jatkanut työllisyytoimien tekemistä?

Heinonen toivoo bloginsa lukijoilta palautetta siitä, mitä uudistuksia ja muutoksia ensi vaalikaudella kuuluisi toteuttaa.

– No, nyt olemme tässä tilanteessa missä olemme. Nykyhallituksen tie on tulossa päätökseen ja uusi aloittaa eduskuntavaalien jälkeen keväällä, hän kirjoittaa.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta
MAINOS