Verkkouutiset

Vartiuksen rajavartioasema Kuhmossa 17. marraskuuta. LEHTIKUVA / HANNU HUTTU

”Nopeasti muuttuu ääni kellossa” – Kokoomusedustajat: vihreät vastustivat rajalain tiukentamista

Pekka Haavisto kritisoi nyt hallituksen rajapäätöksiä liian lepsuiksi.

Presidenttiehdokas Pekka Haaviston (vihr.) moitteet hallitukselle rajapäätöksistä herättävät kysymyksiä. Haavisto kommentoi Iltalehdelle, että ”koko itäraja olisi pitänyt saada kiinni jo viime viikolla”.

Kokoomuksen kansanedustaja Mia Laiho muistuttaa, että viime kaudella hallituksessa ollessaan vihreät vastustivat rajalakiin tehtyjä tiukennuksia, joiden nojalla raja-asemia nyt on suljettu ja turvapaikanhakua keskitetty.

– Nopeasti se ääni kellossa muuttuu! Vielä viime kaudella vihreät vastustivat rajalalakiin tehtyjä tiukennuksia. Pulassa nyt oltaisiin, jos olisi vihreiden linjalla edetty, Laiho kirjoittaa X-viestialustalla.

Kansanedustaja Tere Sammallahti (kok.) katsoo, että Haaviston ulostulo ei vaikuta uskottavalta.

– Pekka Haavisto sättii hallitusta raja-asioista. Siis se sama Haavisto, joka haetutti ISIS-morsiamia Suomeen ja työnsi samalla virkamiehen bussin alle? Haavisto, jonka puolue vastustaa rajaturvallisuuden parantamista joka käänteessä? Sammallahti ihmettelee.

– Uskottavuus pyöreä nolla, hän jatkaa.

Samoilla linjoilla on kokoomusedustaja Sinuhe Wallinheimo:

– Vihreä poliitikko vaatimassa rajaa kiinni nopeammin? Valitettavasti tästä jää nyt kuva presidenttiehdokkaasta, jonka kampanja viime aikoina on edennyt takkuillen. Kukaan ei ota tätä hänen viestiään nyt todesta, Wallinheimo arvelee X-päivityksessään.

Kenraalimajuri (evp) ja kansanedustaja Pekka Toveri (kok.) puolestaan kyseenalaistaa Haaviston lausuman, että Suomen rajalinja voitaisiin halutessa sulkea kokonaan puolustusvoimien toimesta. Toverin mukaan kuvatun kaltainen tilanne on mahdollinen vain mikäli Suomessa otetaan käyttöön puolustustilalaki.

– Valmiuslakikaan ei taitaisi riittää, Toveri arvioi.

Uusimmat
› Uutissyöte aiheesta ,
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)