Verkkouutiset

Heinäkuu on tilastollisesti vuoden sateisin kuukausi. / LEHTIKUVA / EMMI KORHONEN

Nopea käänne säähän: Lämpötila romahtaa

Päivälämpötilat voivat pudota lähiviikkoina 10–15 asteella helleaallon lukemista.

Sään ennustetaan viilenevän helteisen jakson jälkeen. Myös sateet ovat todennäköisesti yleistymässä eri puolilla Suomea.

Foreca nostaa esiin Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen tuoreen kuukausiennusteen, joka mukaan lämpötiloihin on tulossa raju pudotus heinäkuussa. Lämpötilat voivat viiletä heinäkuun alkupuoliskolla 10–15 asteella verrattuna helleaallon lukemiin.

Helle jatkuu vielä viikonlopun yli, mutta tilanne muuttuu 4. heinäkuuta alkavalla viikolla.

– Viileämpi ja sateisempi matalapainesää valtaa alaa. Vielä maanantaina päivälämpötila on suuressa osassa maata 24–28 asteessa, mutta vähitellen lämpötila laskee ja vain osassa maata päästään enää 20 asteen yläpuolelle, Forecan meteorologi Anna Latvala sanoo.

– Lapissa voidaan paikoin jäädä alle 15 asteeseen päivälläkin. Päivälämpötilat putoavat siis jopa 10–15 asteella helleaallon lukemista, Latvala jatkaa.

Kuukausiennusteen perusteella matalapaine pysyisi Suomen lähellä heinäkuun puolivälin tienoilla. Hellettä tuonut ilmamassa työntyy sen sijaan yhä kauemmas Suomen itäpuolelle.

Uusimmat

Kesko ostaa kauppakeskuksen

Tavoitteena on jatkaa Espoon keskuksessa käynnistettyä kaupallisten palveluiden kehitystyötä.

› Uutissyöte aiheesta
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)